Vælg en side

1-1 i forårspremieren søndag, der også var cheftræner Thomas Nørgaards første kamp.

 

Avarta – B.93 1-1 (1-0)

1-0 Matias Cordua (30’)
1-1 Daniel Stückler (49’)

Udvisning: Søren Nørgaard (15′)

Espelunden (jaja, ‘Jim Jørgensen Arena’)
565 tilskuere.

Første kamp i forårssæsonen er altid spændende og for både spillere og tilskuere føles det som en slags juleaften. Fanklubben havde arrangeret gratis bustur til stadion, og med cirka 50 højlydte pax koncentreret langs den ene langside blev de eventuelt tilstedeværende Avarta-fans fuldstændigt neutraliseret. Imponerende, tak for indsatsen, venner.

Kampen startede højst besynderligt i et tårnhøjt tempo, hvor alle spillere som fluer summede om bolden i hektisk aktivitet. Ret konstruktivt var det ikke, men det blev alligevel farligt da Avarta fyrede et skud ud langt udefra som slog i luften og voldte vores debuterende keeper, Alexander Horsebøg så store problemer at riposten røg direkte ud i feltet. Der blev den mødt af en fri Avarta-spiller, som bragede fladt mod mål, og det var kun en fabelagtig fodparade fra Horsebøg, der gjorde at vi ikke var bagud efter 4 minutter.

I starten af kampen var vi i dén grad trykket i bund, og det hurtige pasningsspil der er blevet trænet så flittigt i vinterpausen sad ikke skabet. Om det var omstillingen til at spille på rigtigt græs der var den største synder vides ikke, men det var hverken kønt eller effektivt.

Efterhånden fik Den Hvide Dame i de nye trøjer kæmpet sig tilbage og fik sat lidt skik på spillet – desværre benyttede Avarta sig af deres kontraevner og fik alt for nemt løbet sig igennem vores højre forsvarsside og hæklet sig ind i feltet, hvor de mere eller mindre heldigt fik passeret Horsebøg. 1-0 og lidt af en spand koldt vand i hovedet.

Efter den ærgerlige scoring fik vi etableret spillet fornuftigt og sad da på det meste af spillet, mens Avarta nøjede sig med at lure på kontra og dødbolde.

Det var tæt på at gå galt nogle gange, da de grønblusede Rødovredrenge et par gange kom for hurtigt først på bolden og fik afsluttet indenfor vores målramme – Horsebø var en god mand for os i de situationer, mens vi selv ikke rigtigt fik afsluttet på vores spil og halvchancer.

2. halvleg startede rigtigt fornuftigt med det ønskede hurtige pasningsspil hvor Avarta mest af alt var tilskuere, og helt godt blev det da en lang bold fra Adam Emme i bagkæden efter nogle hurtige førstegangsberøringer blev spillet i dybden til Daniel Stückler, som uden dikkedarer kynisk sparkede den forbi en fremstormende Avartakeeper – 1-1!

Med de mange medlevende tilskuere var der garanti for kommentarer til dommertrioen, og helt højt blev det da Jeppe Erenbjerg efter de fleste mening blev hægtet af to Avarta-spillere lige på kanten af feltet – her havde et straffe ikke været af vejen, men dommeren vinkede afværgende, og det udløste en del kommentarer fra lægterne.

Linjedommeren stoppede spillet og de fleste troede at dommeren ville dømme straffe på efterbevilling, men nej: Linjedommeren klagede over at blive ramt af kasteskyts – efter nærmere undersøgelse viste det sig at være en plastindpakning fra konfettien, så det virkede som en mindre overreaktion.

Desværre fik vi ikke holdt momentum ret længe og selvom vi sad en del på bolden blev det aldrig udmøntet i noget særligt slutprodukt.

Med 20 minutter igen kom Søren Nørgaard ind til sin første kamp efter en langvarig skadespause, og det skulle blive en kamp som Sø nok ikke glemmer lige med det samme, desværre.

Kort tid efter at være steppet ind på græsset gik Søren ind i en tackling, som lidt hårdt blev takseret til gult. Det gav nogle minutter med hårdt spil fra begge sider, og Avarta kunne vist prise sig lykkelig over ikke at få et rødt kort, da en af deres gik ganske voldsomt til Horsebøg udenfor feltet.

Det skulle blive værre for os, da Sø kort tid efter efter dommerens vurdering laver en stempling til gult på en modstander – meget svært at se for alle andre, men nuvel – det ærgerlige røde kort var en realitet, og Søren måtte gå ud igen efter mindre end 20 minutter på banen.

Kampen sluttede 1-1, og selvom det ikke er en katastrofe med et enkelt point på udebane mod en direkte konkurrent til oprykning, så sidder man alligevel og ærgrer sig over at det gode spil fra træningerne og træningskampene ikke bliver tilsvarende kampafgørende.

Når ret skal være ret kunne vi ikke med rimelighed forlange at vinde en kamp, hvor vi kun havde eet forsøg indenfor rammen i hele kampen, så resultatet er vel rimeligt – det lejlighedsvis gode spil skal gerne omsættes til mål, for godt er det altså.

Kampens spiller var delt mellem Jeppe Erenbjerg og Hamid El Idrissi, som fik sin kampdebut på 1. herresenior – med en fysik som få og en tilsvarende god pasningsfod skal det blive ekstremt spændende at følge hans udvikling. Jeppe virker til at være i sit livs form, og har speed og et vidunderligt blik for spillet, som gjorde ham til omdrejningspunkt for det meste af det offensive spil i går.

17. kamp i sæsonen, og den 8. uafgjorte, det er status efter kampen.

Der er stadig fem kampe til kval- og nedrykningsspillet starter, så der er tid endnu – den skal bruges i de næste kampe til at skaffe points på kontoen.

Holdet på banen

Alexander Pauli Horsebøg

Daniel Soidik (ud 80′)
Christian Stokholm (anf.)
Adam Emme Jørgensen
Benjamin Lund

Jeppe Erenbjerg
Mikkel Mouritz Jensen
Nicolai Olsen (ud 72′)
Hamid El Idrissi
Lauge Frederik Persson

Daniel Stückler (ud 80′)

Holdet på bænken

Matthias Andersen (ind 80′)
Søren Nørgaard (ind 72′)
Mehdi Djemai
Mican Atici (ind 80’)
Morten Hegaard
Aris Vaporakis

Kampreferat v) Valdemar Jensen.
Foto af Christian Midtgaard.