Vælg en side

Fornem præstation ude mod Næsby, da pladsen i Kvalifikationsligaen skulle sikres. B.93’s bedste kvindehold ender på 1. pladsen i 1. divisions slutspil (pulje 1).

Næsby – B.93 0-2 (0-1)

0-1 Frederikke Troldborg (17′)
0-2 Sissel Bøje Kielnhofer (63′)

ALPI Arena Næsby
Kampen blev afviklet uden tilskuere.

Stort tillykke til vores talentfulde 1. Kvindesenior og trænerstaben, og ikke mindst cheftræner Rasmus Good. B.93  understregede styrken og vandt på Fyn denne lørdag eftermiddag.

Holdet nu har vundet 1. divisions oprykningsslutspil (pulje 1). Efter de seks kampe opnåede holdet 11 point og en målscore på 10-7. Nu er B.93 fortjent klar til Kvalifikationsligaen.

Vi giver ordet til cheftræneren.

Rasmus Good

– Kampen starter med at være intens, spillet skal lige sætte sig, banen er meget hurtig, hvilket passede os meget godt men vi skulle lige vænne os til opspringet.

– Vi vidste at Næsby skulle slå os på nærkampe og omstillinger, evt. gode standardsituationer hvis vi skulle tabe i dag, så det var vigtigt for os at undgå de situationer.

– Jeg synes umiddelbart, at vi var i god kontrol. Næsby arbejdede primært imellem pres, så vi tænkte at vi nok ville være meget på bolden, men at vi af den grund ikke måtte tro at vi var gode, fordi Næsby er struktureret nok til at være komfortable uden bold, så vi skal stadig gøre vores arbejde rigtig godt og løse vores opgaver rigtig godt.

– Første halvleg var meget lige ved og næsten, hvor vi viste prøver på hvem vi er og hvordan vi godt kan lide at spille, men der var for mange ting som ikke fungerede. Trolle scorer sit første mål på seniorniveau og det gør mig meget stolt. Det var en vigtig milepæl både for hendes karriere og for holdets succes.

– I pausen laver vi to skift og derfra spiller vi virkelig godt, vores anden halvleg var rigtig god. Min fornemmelse var god, der var ro på kampen, vi var i kontrol, Næsby har nogle perioder som vi heldigvis får holdt korte.

– Jo mere vi kontrollerede kampen, jo større chancer skaber vi. Jeg er stolt af måden vi kontrollerede kampen på især det sidste kvarter, der kunne jeg godt lide at se os spille, så stor ros til spillerne. Vi holder nullet for anden kamp i træk og scorer selv to, og vi slutter på førstepladsen takket være Herlufsholms 5-1 sejr over Sundby, så stor tak til dem.

– Jeg kan ikke rose vores spillere som bliver skiftet ind i kampen nok. De kom ind, havde en impact og gjorde en forskel. Der er så mange som fortjener at spille og som gør det godt når de spiller. De er begyndt at sætte holdet før dem selv og det gør, at vores præstationer er blevet meget bedre.

– Nu skal vi forberede næste kamp, som er i Kvalifikationsligaen. Vi har nu 10 nye finaler og vi håber på at vi kan rykke op. Vi kommer i hver fald til at gøre et forsøg.

B.93 spiller første kamp i Kvalifikationsligaen mod AaB hjemme på Svanemølleanlægget lørdag 3. april klokken 14.00. Find hele kampprogrammet her, webred.

Holdet på banen

Emilie Schrøder

Silje Simonsen
Nicoline “Nisse” Lieber
Julie Madsen (ud 62′)
Julie Hemmingsen (ud 70′)

Josefine Funch
Emilie Langhorn (ud 45′)
Frederikke Troldborg (ud 70′)

Linnéa Borbye
Viktoria Einsbor (ud 45′)
Sissel Bøje

På bænken

Ida Tommerup
Kristine Lindgaard (ind 70′)
Freja Løvenfald
Louise Tscherning (ind 45′)
Cathrine Graversen (ind 62′)
Signe Mertins (ind 70′)
Sarah Jankovska (ind 45′)

Skrevet af Claus Vandborg.
Portrætfoto af Rasmus Good af Christian Midtgaard.

Topfoto af et jublende 1. Kvindesenior efter 1. pladsen kom i hus på Fyn er taget af Aske Smed.

Øverst fra venstre sesJosefine Funch, Julie Hemmingsen, Emilie Langhorn, Signe Mertins, Emilie Schrøder, Ida Tommerup, Sissel Bøje Kielnhofer med Louise Tscherning på ryggen, Nicoline “Nisse” Lieber med Viktoria Einsbor på ryggen, Sofie Thrige og Silje Simonsen.

Nederst fra venstre ses: Freja Løvenfald, Kristine Lindgaard, Julie Madsen, Linnéa Borbye, Sarah Jankovska, Cathrine Graversen, Frederikke Troldborg og Natasha Shirazi.