Vælg en side

Avedøre – B.93 0-2 (0-1)

0-1 Oliver Drost (25′)
0-2 Olcay Senoglu (88′)

Avedøre Stadion
225 tilskuere.

Også op til det vitale nedrykningsbrag mod Avedøre fortsatte afbuddene med at hagle ned over B.93’s 1. senior trup: Godt nok var de karantæneramte spillere selvsagt til rådighed igen og topscorer Senoglu var blevet klar efter sin fiberskade, men i forhold til Frem-kampen måtte Lorentzen og Svensson melde fra med knæskader, og Kaltoft var blevet syg. I alt 11 spillere fra 26-mandstruppen stod ikke til rådighed. Det hører ganske vist også med til historien, at Avedøre også havde deres at slås med, blandt andre savnede de profilen Emil Vatani, men det var alligevel ikke uden en vis bekymring, at vi imødeså årets vigtigste kamp.

Heldigvis gjorde et ualmindeligt tændt B.93-hold alle bekymringer til skamme. Fra første fløjt havde B.93 kontrol over begivenhederne. Kombinationerne flød smukt, og når hjemmeholdet fik fat i bolden og forsøgte at true vores mål, ryddede Philip Bank med stor rutine op foran en sikkert spillende forsvarskæde.

Omkring midten af første halvleg begyndte det nydelige spil også at blive farligt: Niclas Rønne sendte med et vidunderligt følt spark mod det lange hjørne bolden på stolpen. Ærgrelsen nåede imidlertid dårligt at fortage sig, før Raun satte et kontra-angreb i gang med et udkast. Med en herlig dybde-aflevering sprættede Rønne Avedøre-forsvaret op og spillede Oliver Drost fri foran mål. Med et enkelt træk rundede han målmanden og sendte bolden i det tomme mål. 1-0 til B.93, lige hvad der var brug for.

Mens hjemmeholdet kun var sporadisk nærgående ved dødbolde, som Raun tog sig sikkert af, var B.93 ikke langt fra at udbygge føringen, da Miraklet Mirabel sendte et fladt skud tæt forbi den ene stolpe. 1-0 til B.93 ved pausen.

B.93 fortsatte heldigvis med at kontrollere kampen i anden halvleg. Hjemmeholdet måtte nødvendigvis forcere spillet frem ad banen, men B.93-defensiven tog effektivt brodden af Avedøre-angrebene, mens offensiven kørte hjemmeholdet træt med sikre kombinationer. Et frispark, der strøg over mål, var det tætteste Avedøre kom en udligning.

Mod slutningen begyndte B.93 at få stadig større muligheder, efterhånden som de sort-hvid-stribede måtte tage større risici. Olcay Senoglu hamrede en helflugter på underkanten af overliggeren efter smukt oplæg fra Drost, som kort efter bankede bolden på trekantsammenføjningen efter en fornem soloaktion. Ville B.93 blive straffet for ikke at lukke kampen, når chancerne bød sig? Heldigvis var spillerne mindre nervøse end undertegnede, og når det ikke gik an at lukke kampen med kanonskud, måtte det jo gøres med gefühl i stedet.

På et kontra-angreb fandt Rønne med en præcis dybdeaflevering Senoglu, som trak sig fri og så at Nannestad i Avedøre-målet havde et taget par skridt frem for at gå den fremstormende angriber i møde. “Olle” fandt kattepoten frem og stødte dybt i bolden, så et pragtfuldt lob vel omkring femogtyve meter fra mål overrumplede Nannestad og lagde sig i netmaskerne bag ham. Dette mål, som vil blive husket i mange år fremover af alle ’93ere, afgjorde endegyldigt kampen, og jublen kunne bryde løs. Efter at have gået grueligt meget igennem i denne sæson kunne B.93 fejre forbliven i 2. division.

Anfører Martin Heisterberg: “Vi vidste alle hvor meget det betød for klubben, så der var nerver på op til kampen, men vi kunne trods alt stille et hold med rutine fra over tusind divisionskampe i alt. Bjørn Zabell og Victor Johannessen på backpladserne og Bank på midtbanen kom ind og leverede nogle imponerende indsatser, og jeg synes, at vi havde styr på kampen fra start til slut.”

Holdet på banen

Ronni Raun

Bjørn Zabell
Marco Holst
Martin Heisterberg
Victor Johannessen

Philip Bank
Danny Mirabel
Nico Jørgensen (ud 73′)
Oliver Drost

Niclas Rønne (ud 90′)

Olcay Senoglu (ud 89′)

På bænken

Markus Rygaard (ind 73′)
Anders Korning Mathiesen (ind 89′)
Nicolai Olsen (ind 90′)
Thomas Høegh
Ilir Memeti
Andreas Heimer
Frederik Bruhn