Vælg en side

Fremad Amager-B.93 0-1 (0-0)

0-1 Olcay Senoglu (60′)

Udvisninger: Morten Levinsen, B.93 (70′) og Cem Vardar, Fremad Amager (90′).

Sundby Idrætspark
1.008 tilskuere.

Til det klassiske opgør i Sundby måtte B.93 undvære en sygdomsramt Jack Castelijns. Olcay Senoglu tog plads helt i front, flankeret af Nico Jørgensen og Sebastian Czajkowski.

Nogen havde måske forventet et defensivt B.93-mandskab mod et stormløbende hjemmehold, men kampbilledet skulle hurtigt vise sig at blive et helt andet. Med effektivt erobringsspil, kvikt og idérigt positionsspil og skarpe gennembrud dominerede B.93 første halvleg mod et hjemmehold, der halsede rundt efter udeholdets præcise førstegangsafleveringer. Jørgensen og Czajkowski var kilde til stor uro for Fremad-forsvaret. De største muligheder kom, da Czajkowski blev spillet fri til skud af Jørgensen, men traf bolden helt skævt, og da Jørgensen skar ind i banen fra højre, helt ind mod Drejs’ mål, dog måtte han se sin afslutning pareret.

Hjemmeholdets chancer var få, men store. Bruhn måtte standse en Fremad-spiller udenfor feltet med ulovlige midler og slap billigt med et gult kort. Og så syntes en ellers fortrinlig Martin Heisterberg åbenbart, at amagerkanerne skulle bydes med ind i kampen. Først bragte han Bruhn i forlegenhed med en for kort tilbagelægning, derpå forærede han Christian Holst en friløber. Heldigvis løftede Holst bolden op på overliggeren; B.93 slap med skrækken, og derfor var disse muligheder kun skønhedspletter på en ualmindeligt smuk første halvleg af Den Hvide Dame.

Fra anden halvlegs begyndelse kom hjemmeholdet dog bedre med i kampen. Christian Holst fortsatte sin privatduel med Bruhn i målet ved at sparke lige på ham efter en solotur fra banens midte. Ville B.93 nu blive straffet for ikke at have omsat første halvlegs fine spil til mål? Heldigvis ikke, for i stedet svarede vi igen på Fremads offensiv på bedst tænkelige vis: Czajkowski tacklede bolden frem til Olcay Senoglu, der pludselig var fri, tog et træk, og med sit normalt ubrugelige højreben trykkede han bolden ind i det lange hjørne bag en chanceløs Drejs. 0-1, hvilken forløsning!

I minutterne efter var kampen en åben slagudveksling: Christian Holst slap på ny alene igennem med Bruhn, men Bruhn trak sig igen sejrrigt ud af duellen. En anden Holst, med fornavnet Marco, headede tæt forbi amagerkanernes ene stolpe efter et hjørnespark.

I det 70. minut blev B.93 imidlertid reduceret til ti mand, da Morten Levinsen sparkede bolden væk efter et frispark og fik sit andet gule kort. Nu var der blæst til Fremad-offensiv. Men et heroisk kæmpende B.93-forsvar tillod trods et væld af indlæg og gennembrudsforsøg kun få åbne chancer, og disse få blev afværget af en storspillende Bruhn. Heldet havde vi dog også med os en enkelt gang, da et afrettet skud traf den ene opstander, før Bruhn overhovedet nåede at opfatte hvad der skete.

I den tilsyneladende endeløst lange overtid fik Fremads Vardar sit andet gule kort, og efter syv meget lange ekstraminutter var det slut: Triumfen var i hus, B.93 kunne tage fra Sundby med tre utroligt dejlige points.

Marco Holst: “Vi spillede en fantastisk god første halvleg, men fik ikke scoret. Anden halvleg begyndte mindre godt, men så fik vi det forløsende mål, og det viste sig heldigvis at være nok til sejren.”

Holdet på banen

Frederik Bruhn

Jason Svensson
Marco Holst
Martin Heisterberg
Markus Leding

Anders Dahl Simonsen
Morten Levinsen
Danny Mirabel

Nico Jørgensen (ud 80′)
Olcay Senoglu (ud 90′)
Sebastian Czajkowski (ud 74′)

På bænken

Bjørn Zabell (ind 74′)
Simon Carstensen (ind 80′)
Markus Rygaard (ind 90′)
Oliver Drost
Frederik Bülow
Andreas Kaltoft
Ronni Raun

Kampreferat v) Mads Mazanti.

B.93 TV fra kampen

Se Olcay Senoglus matchvinder mål.
Se Kanal Sport interview med Olcay Senoglu efter kampen
.