Vælg en side

Efter sidste weekends nederlag til Sundby var det vigtigt for 1. Kvindesenior at komme tilbage på sporet. Holdet fik uafgjort, efter at være kommet bagud i begyndelsen af kampen.

 

B.93 – Herlufsholm 1-1 (1-1)

0-1 Feline Tokman (8′)
1-1 Hannah Holgersen (17′)

Svanemølleanlægget
Cirka 50 tilskuere.

Som overskriften, med al ønskelighed afslører, var det vigtigt for vores bedste kvindehold ikke at tabe kampen mod ganske stærke Herlufsholm. Det lykkedes, men den kunne såmænd godt have kastet mere af sig, med lidt flere marginaler på hjemmeholdets side, end en uafgjort.

Kampen startede lidt rodet og ustruktureret de første minutter, men derefter satte opgøret sig noget mere og udeholdet havde svært ved at holde presintensiteten efter B.93 begyndte at finde rummene imellem Herlufsholms forreste spillere rigtig godt.

B.93 har jo et meget ungt hold, og kan vel kaldes et “lidt ældre U19 hold”, som er i gang med at lære at spille senior fodbold, samtidig med at holdet gerne vil i Kvalifikationsligaen, og derfor bliver nødt til at lære, meget hurtigt, hvordan man vinder kampene.

I første halvleg, spillede B.93 noget af (citat fra cheftræner Rasmus Good) “det flotteste fodbold jeg har set pigerne spille og de løser kampen rigtig flot og med høj kvalitet”, hvilket de fremmødte tilskuere vist må være enig i.

Det erklærede formål med kampen, var – udover selvfølgelig at tage point – at holdets spil skulle op på et højere niveau. Desværre kom udeholdet hurtigt foran, men udligningen faldt kort efter, da formstærke Hannah Holgersen igen scorede og præsterede på et rigtig højt niveau i, hvilket hun har gjort flere kampe i træk. Offensivspilleren erobrede bolden i et højt pres, og sparkede den flot ind til 1-1. Hannah Bjørneboe Holgersen – som er hendes fulde navn – har udviklet sig meget under den nuværende stab, og scoret i alle sæsonens kampe. (Hannah bliver for øvrigt meget snart præsenteret i 93’eren, webred.)

I 2. halvleg fortsatte B.93 med at gøre det godt, men holdet gav også et par store chancer væk. Udover det havde værterne god kontrol frem til 80 minutters spil, hvor det blev lidt mere “omstilling på omstilling” og begge hold er lige ved og næsten. Det slutter dog 1-1 – efter en underholdende kamp – hvor der nemt kunne have været fundet en vinder.

Det betyder, at holdene er placeret med et point fra hinanden i stillingen, med B.93 lige under stregen og Herlufsholm lige over, men meget kan ske endnu – og nu er der jo også en vis “sygdom i spil”, men vi håber på det bedste. De to bedst placerede tager jo oprykningen.

Vi bad cheftræneren om at runde kampen af for os:

Rasmus Good

– Vi møder et rigtig godt HG hold, som vi har stor respekt for. Vi vidste at vi skulle være gode for at vinde denne kamp og begge hold har gode chancer for at score mere end et mål hver, men det bliver desværre resultatet.

– Louise Tscherning fra vores U18 hold starter som stopper og spiller 90 minutter, hvor hun gør det rigtig godt mod Majken Nørregaard, som er en mundfuld for de fleste forsvarsspillere. Det er fedt, når vi har Jul skadet i dag og Nisse ude sidste gang, at der så er U18 spillere som er klar til og har kvaliteten til at overtage.

– Vores tekniske niveau var højt i dag og boldtempoet var godt. Vi er generelt gode til at være søde ved vores modstandere nogle gange i løbet af kampene, og noget af det bærer også præg af at vi har et aldersgennemsnit på 18,5 i kampen i dag. Det har en betydning.

– Vi vidste, at HG ikke er begejstrede for at skulle tage initiativ og skabe noget i deres opbygning. Hele kampen igennem var det samme opskrift, de forsøgte at få Majken dybt tidligt og så få fat i andenboldene, hvis de kom. Den del løste vi også rigtig godt.

– Jeg synes vi kan være meget glade for præstationen og skuffede over resultatet. Vi har tre profiler ude med skade og karantæne og et par af de bærende spillere på banen er ikke på 100%, men dem omkring dem stepper bare op og leverede en god præstation.

– Nu må vi se om der skal spilles flere kampe på denne side af nytår, alt efter hvad DBU beslutter sig for, så vi forbereder os på Næsby, som vi skal til på lørdag. Så må vi se hvad ugen bringer.

Holdet på banen

Emilie Nicole Schrøder

Kristine Lindgaard
Louise Tscherning Thomsen
Sofie Thrige Andersen
Sissel Bøje Kielnhofer

Josefine Funch (ud 71′)
Karoline Wietz (ud 84′)
Frederikke Troldborg
Emilie Normann Langhorn

Nicoline Lieber Heilstrup
Hannah Holgersen

På bænken

Silje Cassandra Simonsen
Julie Pauludan Madsen
Amélie Spandet Wittenkamp
Martha Langskov Nielsen (ind 71′)
Ida Tommerup
Viktoria Einsbor (ind 84′)

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Christian Midtgaard.