Vælg en side

HIK – B.93 0-2 (0-2)

0-1 Emmanuel Ogude (30′)
0-2 Nicklas Granzow (34′)

Gentofte Stadion
324 tilskuere.

B.93 har for alvor meldt sig ind i kampen om pladserne i oprykningsspillet efter en flot udebanesejr over naboerne fra HIK på det nyligt renoverede Gentofte Stadion. Fundamentet til sejren blev skabt på en glimrende første halvleg, hvor B.93 med varieret opspil og kvikke kombinationer lagde et tungt pres på hjemmeholdets forsvar.

Allerede i kampens første minut slap Sebastian Czajkowski alene igennem, men kom ud i en for spids vinkel og måtte se sit skud pareret. Siden fulgte en række gode muligheder, blandt andet headede Nicolai “Pukki” Olsen over mål i oplagt position ved forreste stolpe, og Emmanuel Ogude hamrede bolden på overliggeren fra kanten af feltet. HIKs eneste gode mulighed var et frisparksforsøg af den dygtige Alexander Green, men Raun fik i stor stil afværget.

I det 30. minut fik B.93 så omsider udbytte af sine anstrengelser: Andreas Heimer fandt Emmanuel Ogude i dybden, han fik prikket bolden udenom målmanden, så han med en yderside blot skulle sende den i et tomt mål. En iskold scoring af “Emmy” i den bagende sensommerhede på kunstgræsbanen i Gentofte.

Kort efter satte B.93 trumf på, og det var såmænd den tidligere HIK´er, Nicklas Granzow, der stod for 2-0-scoringen. Han var fremme ved et hjørnespark, og efter en hovedstødsduel ved forreste stolpe dumpede bolden ned for fødderne af ham. Resolut knaldede han den op i nettaget, og så var føringen fordoblet. Føringen holdt til pausen, en føring, der endda kunne have været større efter en fornemt gennemført første halvleg.

HIK benyttede pausen til at foretage en dobbeltudskiftning i et forsøg på at vende slagets gang, og det var da også et langt mere aggressivt hjemmehold, der kom banen efter pausen. Hellerup-drengene satte sig på det meste af spillet, mens 93erne gik ned i kadence og lurede på kontrachancer.

Netop en sådan kontrachance burde have resulteret i en ny 93-scoring, men Heimer fik ikke kvalitet nok i sin afslutning i en særdeles gunstig position midt for mål. I stedet kunne HIK have bragt spænding ind i kampen, hvis de havde udnyttet et par gode muligheder midt i halvlegen. Heldigvis var Raun påpasselig i målet, eller også savnede de unge HIK´ere den sidste skarphed i afslutningerne.

Og så kunne B.93 færge tre overordentligt vigtige points i hus. Efter to fornemme udebanesejre ligger vi nu på den rigtige side af stregen.

Martin Heisterberg: “Vi har lagt vores stil om og står lidt mere kompakt, det har gjort os mere stabile rent defensivt. Men generelt var første halvleg noget af det bedste, vi har præsteret i denne sæson. Fysisk, taktisk og teknisk var vi klart overlegne.”

Holdet på banen

Ronni Raun

Nicklas Granzow
Martin Heisterberg
Aske Lundsgaard
Bjørn Zabell

Kristian Holm (ud 66′)
Anton Peterlin
Nicolai Olsen
Andreas Heimer (ud 70′)
Emmanuel Ogude

Sebastian Czajkowski (ud 65′)

På bænken

Mohammad Ali (ind 65′)
Kristoffer Bødker (ind 66′)
Mikkel Mouritz Jensen (ind 70′)
Omar Roshani
Tarik Mourhrir
Mads Walter
Lucas Chang-Andersen

Kampreferat v) Mads Mazanti.