Vælg en side

1. Kvindesenior måtte lørdag se sig slået med 3-1 på udebane, og er i øjeblikket på 3. pladsen efter samme Sundby og Herlufsholm i 1. divisions slutspil. Spændende kampe venter.

 

Sundby – B.93 3-1 (2-1)

1-0 Pernille Mellergaard (4′)
1-1 Hannah Holgersen (18′)
2-1 Sille Tvede (37′)
3-1 Pernille Mellergaard (53′)

Udvisning: Linnéa Borbye (85′)

Kløvermarken
Cirka 50 tilskuere.

Vores bedste kvindehold fik det første nederlag i turneringen, til et godt og afklaret hold fra Sundby, der fra kampens første fløjt satte sig på kampen og kom tidligt foran.

B.93 virkede ikke helt klar til det tryk, som det motiverede hjemmehold kom med, og den tidlige scoring gav Sundby god energi, men derefter satte kampen sig og B.93 kom mere i kontrol. Holdets boldtempo begynder at blive højere og B.93 får lagt et godt tryk på hjemmeholdet. Det bliver flittige Hannah Holgersen, som udligner for B.93.

Målet giver noget ro og selvtillid til at trykke hårdere, men halvlegens sidste scoring tilfalder Sundby, der derved fører 2-1 ved pausen. På minusfronten skal det nævnes, at efter 35 minutter gik Julie Pauludan Madsen i græsset efter en dårlig landing på et hovedstød og forstuvede foden, så Julie er desværre nok ude i et par uger.

Kampen gav i øvrigt debut til Louise Tscherning og senere Amélie Wittenkamp og Martha Langskov Nielsen fra U18 holdet, der alle gjorde det fint i en svær kamp.

Det blev en interessant kamp efter pausen, hvor B.93 måtte se bort fra fire profiler i Silje Simonsen, Nicoline Lieber, Sofie Thrige og Julie Madsen, som alle fire er fra bagkæden. B.93 startede anden halvleg fint, og fik et par gode chancer, men kort inde i anden halvleg, scorer Sundby igen på et angreb, som skulle have været stoppet tidligt.

Resten af halvlegen var ret dramatisk, da dommertrioen valgte at udvise assistenttræner Derk Droze for at søge en forklaring på hvorfor et straffespark til B.93 ikke blev dømt, og Linnéa Borbye blev udvist for en skulder mod skulder tackling som var hård, men ikke nok til en udvisning ifølge B.93 bænkens vurdering.

Vi bad B.93’s cheftræner om en udtalelse.

Rasmus Good

– Vi vidste godt, at de rigtig godt kunne tænke sig at skabe en fysisk hård kamp, med en masse dueller og forsøge at tillade os så lidt kontrol som muligt, men perioder tvinger vi hjemmeholdet til at sparke mange lange bolde.

– Trykket resulterer i to meget store chancer til Josefine Funch og Hannah Holgersen, som vi desværre ikke får omsat. Gør vi dét bliver kampen naturligvis en helt anden, men vi vidste godt at Sundby ville være gode og tro på det, så længe kampen var i live og åben.

– I perioder bølgede kampen meget frem og tilbage, hvilket resulterede i chancer i begge ender. Vi havde et par store muligheder til at komme tilbage i kampen og et straffespark som ikke blev dømt, som både Sundby og vi selv var helt enige om var klokkeklart, men dommeren mente der var fordel.

– Debutanterne skal have stor ros. De gik uimponeret ind til kampen og vi slutter kampen med et halvt hold som stadig kan spille U18 fodbold, så på den måde kan man vel ikke forklejne Sundby i at være bedre til at håndtere kampen på kvalitet og rutine, fordi Sundby var bedre på dagen og fortjente at vinde.

– Jeg er ked af at vi mister modet til at spille, fordi det betyder at vi mister vores udtryk og når vi mister vores udtryk, så mister vi alt.

– I næste uge møder vi HG, hvor vi kommer til at mangle Julie Pauludan Madsen og Linnéa Borbye på grund af skade og karantæne, men til gengæld burde vi have Silje Simonsen klar til at få spilleminutter igen. Og så er det dejligt at se at vi kan have tre U18 spillere med, som ikke lader sig ryste af niveauet, men selvfølgelig skal vænne sig til tempoet.

– Næste kamp bliver meget spændende og endnu mere spændende at se hvem som stepper op og overtager ansvaret, slutter Rasmus Good.

Holdet på banen

Emilie Schrøder

Julie Pauludan Madsen (ud 35′)
Sofie Thrige Andersen (ud 45′)
Kristine Lindgaard
Sissel Bøje Kielnhofer

Josefine Funch (ud 75′)
Karoline Wietz (ud 55′)
Frederikke Troldborg
Emilie Normann Langhorn

Linnéa Borbye
Hannah Holgersen

På bænken

Amélie Wittenkamp (ind 45′)
Silje Simonsen
Louise Tscherning Thomsen (ind 35′)
Martha Langskov Nielsen (ind 75′)
Ida Tommerup
Nicoline Lieber Heilstrup
Viktoria Einsbor (ind 55′)

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto af Christian Midtgaard.