Vælg en side

Næstved – B.93 2-0 (0-0)

1-0 Andreas Baes (72′)
2-0 Tarik Mourhrib (90′)

Udvisning: Mohammad Ali, B.93 (67′)

BAUHAUS Arena
573 tilskuere.

På 100-årsdagen for henrettelsen af den legendariske spion Mata Hari stillede en anden femme fatale, “Den hvide dame” op til, hvad der kunne blive om ikke ligefrem en henrettelse, så dog måske en omgang sydsjællandske klø i Næstved. Det lyder måske overdramatisk og overpessimistisk med tanke på, at der kun var fire points mellem de to hold før kampen, men Næstved har i de senere år udviklet sig til en skrækmodstander for B.93. Vi skal 21 år tilbage i tiden for at finde seneste sejr i Næstved, og seneste opgør mod “Næver” endte med en 1-5-lussing på Østerbro Stadion. Desuden var vi handicappede af karantæner til stopperduoen Heisterberg-Fraysse og af skader til eksempelvis angriber Czajkowski.

Den velbegrundede pessimisme blev heldigvis gjort til skamme af B.93 i første halvleg. På Næstveds intime reserveholdsbane (stadion kunne ikke bruges, fordi der bliver lagt varme i banen) tog “Den hvide dame” fat på opgaven med optimisme, spilleglæde og kampvilje, så hjemmeholdet måtte tage grovfilen i brug for at standse 93erne. På trods af gode tilløb til muligheder blev det dog sjældent farligt. Eneste åbne mulighed tilfaldt Mohammad Ali, da Næstved-markeringerne kiksede efter et frisparksindlæg. Desværre sparkede “Mo” hul i luften efter at have tæmmet bolden i fri position midt for mål.

I den anden ende var “de grønne” sporadisk farlige, når de lykkedes med at bryde spillet og fange 93-forsvaret i ubalance. Tættest på scoring kom den tidligere 93er Souheib Dhaflaoui, da han slap alene igennem med Victor Michaelsen, men heldigvis prellede hans afslutning af på stolpen, og returbolden blev sendt i sidenettet. 0-0 efter en første halvleg, hvor den nye stopperduo Emme-Lundsgaard imponerede, og hvor holdet i det hele taget viste en imponerende gejst og vilje.

Efter pausen var gejsten og viljen der stadig, men vi fik stadig sværere ved at holde bolden i egne rækker, mens Næstved blev mere og mere dominerende. Igen blev vi reddet af træværket efter et godt forsøg fra venstre side af feltet, derudover måtte en særdeles veloplagt Victor Michaelsen på hårdt arbejde foran målet for at holde hjemmeholdet fra fadet.

Det blev ikke ligefrem nemmere, da B.93 blev ramt af endnu en af dette års mange udvisninger. Denne gang tilfaldt den Mohammad Ali, der først pådrog sig et gult kort, og to minutter senere, netop som trænerteamet gjorde klar til at skifte ham ud, blev sendt i bad med sit andet gule kort.

Nu var det ren overlevelse for B.93 i sidste halvdel af anden halvleg, og trods en ny pragtredning af Michaelsen på et hovedstød fra nært hold, gik der desværre ikke længe, før han måtte kapitulere. En lang bold overrumplede vores ellers godt fungerende midterforsvar. Andreas Baes sled sig fri fra af Aske Lundsgaard og med et tørt hug bankede han bolden forbi Michaelsen og i nettet.

Derpå kæmpede vi for at presse spillet frem ad banen, men vi må ærligt sige, at Næstved var langt tættere på at øge føringen end vi var på udligning. Faktisk var vores offensiv fuldstændig sat ud af spillet i anden halvleg. Og det var helt i sin orden, at Næstved satte trumf på, da eks-93eren Tarik Mourhrib vandt en duel med Emil Farver og skruede bolden i mål udenfor Michaelsens rækkevidde.  2-0 til et udmærket Næstved-hold, som det ikke er en skam at tabe til, når man i modsætning til kampen på Østerbro Stadion kæmper det bedste, man har lært, og det skal holdet roses for at gøre. Vi tør også godt lykønske Næstved med en fortjent plads i oprykningsspillet.

Kristian Holm, anfører i Heisterbergs fravær: “Vi kæmpede godt og viste den rette indstilling. Men i anden halvleg fik vi det svært, og efter udvisningen blev vi overmatchede.”

Holdet på banen

Victor Michaelsen

Mads Walter (ud 84′)
Adam Emme
Aske Lundsgaard
Emil Farver

Anton Peterlin (ud 46′)
Kristian Holm
Andreas Heimer (ud 73′)

Mohammad Ali
Nicolai Olsen
Jack Wander

På bænken

Mikkel Mouritz (ind 46′)
Fredrik Kofoed (ind 73′)
Omar Roshani (ind 84′)
Søren Nørgaard
Emil Dyre
Jonas Berg
Nicolas Nielsen

Kampreferat v) Mads Mazanti.