Vælg en side

Selvom det blev tæt til sidst, var holdet i fuld kontrol under det meste af “finalekampen” mod Avarta.

 

B.93 – Avarta 4-3 (3-0)

1-0 Mikkel Mouritz (6’)
2-0 Leonel Montano (35’)
3-0 Nicolai Olsen (44’)
3-1 Oliver Carrera (66’)
4-1 Sebastian Koch (71’)
4-2 Oliver Carrera (85’)
4-3 Christian Offenberg  (92’)

Svanemølleanlægget
293 tilskuere

På en kold lørdag,  hvor april havde valgt at skifte sommertøjet ud med vinterkluns, skulle vi have afsluttet kvalifikationsspillet. En for de fleste hold i puljen ekstremt spændende runde, som skulle afgøre om B.93 i resten af sæsonen skulle spille om oprykning til 1. div, eller for at undgå nedrykning.

De seneste kampe har budt på total dominans i starten og denne kamp var ingen undtagelse. I det 5. minut får vi frispark på kanten af feltet, og Mouritz træder til bolden. Så let som ingenting sparker han i det lange hjørne hvor målmanden står, men skuddet er så hårdt at keeperen ikke kan holde det udenfor rammen, 1-0.

I det hele taget var Avarta nærmest ikke over midten i den første halvdel af halvlegen, men det skulle ændre sig. I det 29. minut fik Stokke en kæmpe chance, efter for en gangs skyld at have bevæget sig op i modstanderes målfelt, et lille chip som desværre bliver taget med en fodparade af målmanden efter ellers fint småspil. Også en kæmpe hovedstødschance til Leo efter hjørnespark skulle det blive til, men det kraftige hovedstød røg desværre udenfor rammen. I det 35. minut dansede Magnus Krogh rundt på venstre og serverede den til Leo i det lille felt, og han kunne ikke undgå at score, 2-0.

Efterfølgende begyndte Avarta at vise tænder, og de dueller som i første halve time uden problemer blev vundet af De Hvide fra Østerbro blev nu mere ligeligt fordelt. Det var også tilfældet i 39. minut da vores tidligere back, Mads Walter, nu som lynhurtig højrekant i Rødovre, vristede sig kraftfuldt fri og afsluttede kompetent – Conrado fik vist sin øjeblikkelige storform og reddede.

Kort efter blev en Avarta-spiller trådt på anklen i feltet, og der kunne godt have blevet dømt straffe. Spillet var ganske lige fordelt i denne fase, men heldigvis modstod vi presset og kort før pausefløjtet fik vi en hurtig omstilling: Nicolai O får den i medløb i feltet og med største overskud blev den chippet over keeperen, 3-0. Endnu en scoringsmæssig formidabel halvleg af Østerbro-drengene.

I pausen blev Mouritz skiftet ud til fordel for Godwin, som igen viste sig frem med fysik og hurtige gennembrudsløb, og det hurtige offensive spil fortsatte: i det 54. minut snuppede Magnus Krogh frækt bolden fra forsvaret og afsluttede resolut, men desværre lige over rammen. Minuttet efter fik Koch afsluttet lynhurtigt efter lidt småspil, men keeperen får reddet den. Igen i dag stod Koch uhyre stærkt i billedet med sine nærmest uimodståelige løb på højrekanten.

Med lidt mere koldblodighed og fokus på at afslutte selv havde han lavet mindst et par mål mere i dag. Gassen og koncentrationen i de bagerste rækker gik lidt ned og Avarta genfandt energien efter 60 minutter, hvor et tilsyneladende harmløst angreb giver pote, og de får lagt en medløbsbold ind bag Conrado, 3-1.

O skiftede med Haitam, og der blev byttet lidt rundt på de forreste pladser. På dette tidspunkt var vores hold set udefra knækket midt over med en defensiv halvdel og en offensiv halvdel, men tilsyneladende havde ingen tænkt på at bevare overtaget på midtbanen, hvilket afstedkom noget alvorligt “tjubangbold” – en lang bold fra forsvaret op mod angrebet, afslutning, omstilling, repeat. Sjovt at se på som tilskuer, men noget småkaotisk, og det kastede store chancer af til begge hold.

Først var det vores tur med to kæmpechancer, først Haitam efter en fabelagtig nedtagning med brystet i løb, og derefter Magnus efter flot frispilning i dybden, men ingen scoring. Minuttet efter holdt Leo klogt på bolden i en omstilling og spillede en fremstormende Koch fri på det helt rigtige tidspunkt. Afslutningen var ligeså kølig som tilskuerpladserne, 4-1.

Lidt frustrationer var der også: Godwin blev kværnet i altanhøjde af en Avartagut og må hvile ud på sidelinjen, men dommeren er i påskehumør og dømmer overraskende nok dommerkast. Det så voldsomt, unødvendigt voldsomt ud, men heldigvis ikke med skader til følge. Krogh gik ud og bliver erstattet af Dyre, som går sammenbidt og seriøst til opgaven.

Som et godt eksempel på at det sjældent er kedeligt at se ‘93, åbnede vi gaveboden i kampens slutning: Det 85. minut, dårlig kommunikation i forsvaret og Avarta udnyttede det til at reducere yderligere, 4-2. 86. minut, kun en fantomredning af Conrado reddede os fra endnu en reducering, da dårlige clearinger i feltet giver Avarta et helt frit hovedstød.

Og gudhjælpemig om ikke Avarta i de sidste sekunder fik reduceret yderligere efter total nedsmeltning i forsvaret, 4-3. Kort efter fløjter dommeren af – det er aldrig kedeligt at være ‘93’er, men skægt at være tilskuer til.

Ærgerligt at koncentrationen ryger til sidst, men sejren er det vigtigste.

Efter en formidabel slutspurt i sidste del af sæsonen kan vi konstatere at de sidste fire kampe er vundet, hvilket kvalificerer os til en plads i oprykningspillet for den tilbageværende del af sæsonen. Ikke blot er kampene vundet, men vundet med en målscore på 18-5 – hvilket vist havde givet stærke odds inden denne stime.

Ydermere er scoringerne fordelt på ikke mindre end otte spillere, hvilket er tegn på en fin bredde i truppen og offensiv indstilling på alle de forreste pladser. Med scoringer i forbindelse med hjørnespark, frispark, omstillinger og ganske almindeligt opspil er vi pt. både underholdende og effektive, og der er i den grad rift om pladserne på næsten sagt enhver position.

De fleste nye spillere i truppen har i udpræget grad sat deres aftryk på holdet, og det lover ekstremt godt for de sidste kampe og måske især de kommende sæsoner. Et kæmpe tillykke til spillere og især trænerteam som er lykkedes med at skabe en effektiv enhed af nogle dygtige individualister.

Dagens bedste var Sebastian Koch. En blanding af løbevillighed, hurtighed og en konstant vilje til at tilbyde sig kaster respekt af sig. Selv på en dag hvor ikke alt lykkedes for Koch, var han rigtig, rigtig dygtig, og han er mindst en halv klasse over de fleste modstandere i 2. division.

Holdet på banen

Conrado Da Costa

Adam Emme Jørgensen
Christian Stokholm (anf.)
Morten Hegaard
Mathias Andersen

Mikkel Mouritz (ud 46’)
Søren Nørgaard
Loenel Montano

Sebastian Koch
Nicolai Olsen (ud 67’)
Magnus Krogh Hansen (ud 78’)

På bænken

Victor Michaelsen
Emil Dyre Nielsen (ind 78’)
Godwin McKay (ind 46’)
Kemson Fofanah
Philip Rejnhold
Haitam Hajjami (ind 67’)

Se kampen med MyCujooTV’s web-streaming tjeneste.

Skrevet af Valdemar Jensen.
Foto af Christian Midgaard.