Vælg en side

B.93 – Dalum 3-1 (0-0)

1-0 Marcus Salandy-Defour (53′)
2-0 Anton Peterlin (69′)
2-1 Selvmål af Morten Fraysse (75′)
3-1 Emil Dyre (90′)

Østerbro Stadion
872 tilskuere (sæsonrekord).

B.93s 125 års-fødselsdag blev fejret med manér på et solbeskinnet Østerbro Stadion summende af feststemning og glade mennesker. Hvilken triumf for klubbens jubilæumsudvalg, der stod bag dette flotte arrangement. Heldigvis gjorde spillerne også dagen ekstra festlig ved at triumfere 3-1 over Dalum.

Kampens begyndelse var ellers ikke ligefrem festlig. Begge hold var måske lidt forsigtige belært af vanvidskampen i Dalum for en lille måned siden, hvor ingen af holdene anerkendte eksistensen af begrebet forsvarsspil. I hvert fald blev der lukket godt af i begge ender i kampens indledning. Men efterhånden som første halvleg skred frem, satte B.93 sig stadig tungere på spillet. Største mulighed tilfaldt Mikkel Mouritz, som fik frit skud fra kanten af feltet, men måtte se sit forsøg mod det lange hjørne flot pareret af Dalums dygtige målmand.

B.93 var uden skadede Sebastian Czajkowski, Leonel Montano og Nicolai Olsen i offensiven. I stedet spillede unge Daniel Barir på venstrekanten, Søren “Sø” Nørgaard på tierpositionen, mens Omar Roshani fik tildelt opgaven som midterangriber. Roshani måtte dog udgå med problemer i lysken allerede efter fyrre minutter, så i stedet blev amerikaneren Marcus Salandy-Defour sendt ind på en uvant plads som frontangriber. Spørgsmålet var nu, om et 93-hold med så mange omrokeringer i offensiven havde slagstyrke nok til at nedbryde odenseanernes defensiv.

Svaret leverede Salandy-Defour selv i anden halvlegs syvende minut. Med et perfekt timet dybdeløb strøg den hurtige amerikaner udenfor Dalum-forsvarets rækkevidde, Olcay Senoglu havde set det og stak ham fri med en smuk indenomsaflevering, alene med målmanden i feltets højre side sendte Salandy-Defour iskoldt bolden over i det lange hjørne. 1-0, Salandy-Defours første mål i 93-trøjen, og så var festen ikke kun i gang på tilskuerpladserne, men også på grønsværen.

Fødselaren fortsatte med at have mest og bedst spil, men de rødklædte fra Fyn var nu heller ikke helt ufarlige. Et hovedstød, der gik lige over mål, kunne have lagt en dæmper på festlighederne.

Midt i halvlegen fik B.93 et hjørnespark i højre side. Senoglu sendte bolden ind i panden på Anton Peterlin, som headede bolden videre ind i panden på en Dalum-spiller, hvorfra den via overliggeren gik i mål. Rettelig var det vel et selvmål, men på en fødselsdag kan vi vel godt tillade os at være i gavehumør og kreditere den altid hårdt kæmpende midtbaneslider for målet.

Dalum var dog ikke slået endnu og meldte sig ind i kampen igen, da Morten Fraysse var uheldig at sende et indlæg efter en hjørnesparkskombination i eget net. Sort uheld for Fraysse, der blot forsøgte at hindre en farlig situation.

Men generelt var 93-forsvaret ikke så sikkert som i første halvleg, selv om Emil Farver leverede en helt suveræn præstation på venstre back-pladsen. Så der var nerver på i slutfasen, da Dalum trykkede på for at få udlignet.

Dramatisk blev det også, da den store målmand Januario blev involveret i en batalje med en Dalum-spiller. Heldigvis slap begge spillere med et gult kort, selv om Dalum-lejren gerne havde set Januario smidt ud.

Tættest på udligning kom Dalum fem minutter før tid med et skud fra kanten af feltet, som blev rettet af, men heldigvis strøg lige over mål.

Og så kunne B.93 i stedet slå kontra i slutfasen. Indskiftede Emil Dyre knoklede sig i bedste Dyre-stil forbi en Dalum-forsvarer og slaskede bolden over i det lange hjørne. Stor forløsning for langt hovedparten af de mange tilskuere, og også helt på sin plads, at en af klubbens legender fik lov at puste det sidste lys ud på fødselsdagslagkagen. Dermed var en yderst vigtig sejr i hus for B.93, som nu kan lune sig i den bedre halvdel af tabellen.

Emil Dyre: “Efter en sløv start fik vi bedre gang i spillet, og det var dejligt at se, at vi fik hul på deres defensiv i anden halvleg. Vigtig sejr, især på en dag som denne.”

Holdet på banen

Conrado da Costa Januario

Adam Emme
Martin Heisterberg
Morten Fraysse
Emil Farver

Anton Peterlin
Mikkel Mouritz (ud 84′)
Søren Nørgaard

Olcay Senoglu
Omar Roshani (ud 41′)
Daniel Barir (ud 64′)

På bænken

Marcus Salandy-Defour (ind 41′)
Emil Dyre (ind 64′)
Kristian Holm (ind 84′)
Frederik Kofoed
Carl Emil Kristensen
Jack Wander
Victor Michaelsen

Kampreferat v) Mads Mazanti.
Foto af Mark Bernquist