Vælg en side

B.93 – Odder IGF 2-1 (0-1)

0-1: Niclas Balleby (26’)
1-1: Omar Roshani (72’)
2-1: Omar Roshani (86’)

Østerbro Stadion
Tilskuere: 176

Skæbnen magede det således, at B.93’s sidste kamp i KanalSport Divisionens Kvalifikationsspil skulle stå mod den direkte modstander til 1. pladsen i rækken, og det skulle foregå på det smukke Østerbro Stadion.

En sejr, og B.93 kunne blive nr. 1 og tage de 100.000 kr i tv-penge, og alt andet ville resultere i at Odder løb med æren.

Da vi var på besøg i Odder, hvor det blev til en bitter uafgjort i de sidste minutter efter at vi havde været foran med to mål, udtalte Odders sympatiske træner, at B.93 var det bedst spillende hold i rækken, og han bakkede udtalelsen op med at købe drikkevarer til de medrejsende Østerbrofans.

Så var rammen sat til en spændende kamp om ære og mammon, og lad det være sagt med det samme: Kampen skuffede ikke i intensitet og spænding. Et decimeret B.93-hold var på grund af karantæner og sidste øjebliks skader ikke optimalt forberedt, så det var med nerverne udenpå trøjen at kampen blev startet.

Efter en tam indledning, hvor der blev begået en del opspilsfejl og dårlige afleveringer, mens Odder på deres side havde bolden mest og dominerede totalt, godt anført af den vævre 10’er, Simon Skibsted, som var overalt. Et par pæne chancer til Odder blev det til, mens en altid energisk Omar Roshani havde nogle halvkiksede afslutninger, hårdt presset af det godt organiserede forsvar.

Efter 10 minutter skete der noget usædvanligt, da Frederik Bruhn parerede en hård bold, og i aktionen slog en finger på venstre hånd af led. Frederik peb ikke, men lod sig naturligvis udskifte, og ind kom Lukas Chang-Andersen, som normalt vogter målet på U19-holdet, til sin 1. holdsdebut.

Hele holdet så ud til at være mildt rystet, og ikke ret meget hang sammen i de efterfølgende minutter.

Ondt blev til værre, da Odders Niclas Balleby lavede en clearing fra egen banehalvdel, som blev taget af vinden og sejlede, sejlede, sejlede over B.93’s midtbane, forsvar og målmand, helt oppe i det øverste af krogen. Sikke en debut for unge Lukas.

Han skulle dog hurtigt ryste det af sig, og heldigvis, for Odder fik nogle store chancer, som Lukas dog uden de helt store problemer fik reddet.

I den anden ende var det stadig yderst sparsomt, hvad der blev produceret af potentielle målchancer, og bedste forsøg var igen fra Omar Roshani, som dog var meget ensom på toppen.

Efter målet var det imidlertid B.93 som sad mest på bolden, men det blev aldrig rigtigt farligt mod et godt organiseret Odderhold, orkestreret af førnævnte Simon Skibsted.

Fra 2. halvlegs start var det tydeligt, at der var blevet snakket med større bogstaver i pausen, for ‘93’erne kom ud med mere vildskab, mere tænding og frem for alt en vilje til at dominere fysisk, hvis alt andet missede.

Det skulle vise sig at kaste en enorm hovedstødschance af sig til Martin Heisterberg efter en dødbold, som dog blev headet over, til alles store ærgrelse. Sekundet efter var Odder mere end uheldige ikke at være foran 0-2, for først måtte Heisterberg kaste sig heroisk ned i en ishockeyblokering, og på riposten måtte Lukas hive en fremragende redning frem og dermed bevise sit ry som en formidabel shotstopper.

Også en mørkegul advarsel til Odders Skibsted kunne det blive til, da han brutalt tacklede Heisterberg ud over sidelinien i en sådan grad, at kaptajnen måtte modtage behandling i nogle minutter.

Med udskiftningen af Nicolai Olsen til fordel for målræven Anders Hakala, som primært har scoret mål på samlebånd på 2. holdet, ændredes opstillingen også til 3-5-2, hvor Hakala lagde sig op ved siden af Omar, og Emil Farver, den faste og løbestærke venstreback rykkede frem som dynamisk wing på midten. Det bragte hurtigt noget dynamik og fremadrettet drive ind i spillet, men det var tydeligt at Odder stadig var opsat på at lave mål, eksemplificeret ved et mønsterangreb, som det kun med det yderste af støvlesnuden lykkedes den unge Adam Jørgensen, som i dagens anledning agerede højreback, at redde på målstregen.

Efter flere store tilbud til Odder tog Kaptajn Heister bolden til sig, og sparkede på mål et stykke udenfor feltet. Bolden tog den ene opstander, og sprang ud i spil igen, men Omars fornemmelse for mål fornægtede sig ikke, og han havde således allerede taget løbet ind i feltet og sparkede sikkert riposten i mål.

1-1, og sikke et stemningsløft.

Efter målet satte de hvidklædte sig i endnu højere grad på spildominansen, og efter at Odder havde haft flest chancer og i virkeligheden kunne have været foran med mål eller to, var det nu B.93 der var uheldige med ikke lige at få bolden det sidste stykke over stregen. Både Heimer, Omar og især Hakala var lige ved og næsten, men ind ville bolden ikke, indtil Heimer lavede et af sine ustoppelige drives, gled af på alle tacklinger på højrekanten, og sparkede et mønsterindlæg i feltet, som Hakala lige akkurat ikke nåede – men i stedet for stod Omar rigtigt og sparkede den utageligt ind bag en prisgivet målmand. 2-1. Sikke et comeback!

Dagens mand på måltavlen, Omar Roshani, var de følgende minutter ustyrlig og havde et flot tilbud, som dog blev sparket langt over mål, indtil han forlod banen til fortjent hyldest fra holdkammerater og tilskuere, og blev erstattet af Marco Holst, som fik de sidste minutter i sin afskedskamp for B.93.

Endelig blev kampen fløjtet af efter et comeback af de helt store, et tegn på holdånd og stærk moral, noget der tegner særdeles god for fremtiden.

Man skal engang imellem så grueligt meget igennem, før det bliver godt, og det var så sandelig recepten i dag.

Holdet på banen

Frederik Bruhn (ud 16’)

Adam Jørgensen
Martin Heisterberg
Andreas Kaltoft
Emil Farver

Anton Peterlin
Sean Christoffersen
Andreas Heimer

Nicolai Olsen (ud 55’)
Omar Roshani (ud 87’)
Bjørn Zabell

På bænken

Marco Holst (ind 87’)
Lukas Chang-Andersen (ind 16’)
Anders Hakala (ind 55′)
Michael Jonssen

Kampreferat v) Valdemar Jensen.

B.93 TV fra kampen og Rudis opsummering af sæsonen

Se B.93 TV med Omars to mål, flere interview med træner og spillere samt ikke mindst stemningen i omklædningsrummet. Få indblik i cheftræner Morten Rutkjærs opsummering af sæsonen.