Vælg en side

B.93 – Helsingør 4-0 (2-0)

1-0 Mohammed Ali (29′)
2-0 Oliver Drost (42′)
3-0 Simon Carstensen (71′)
4-0 Omar Roshani (79′)

Ryparken, kunstgræs (bane 3)
Træningskamp

30 tilskuere

På en råkold januardag blev træningskampene før forårssæsonen skudt i gang mod et Helsingør-hold, som har overrasket, og ligger solidt til i 1. division, mens vi som bekendt skal ud i kvalifikationsspil i foråret.

Det var dog ikke åbenlyst i indledningen, hvor Ronni Raun var i buret, og Sean Christoffersen, Andreas Kaltoft og Martin Heisterberg i bagkæden blev suppleret af hjemvendte Emil Farver. På midtbanen startede Anton Peterlin efter sin langvarige skade med Andreas Heimer foran sig og henholdsvis Nico Jørgensen og Oliver Drost på hver sin kant og den nytilkomne norske prøvespiller Kristoffer Hagen på den defensive midt. På toppen startede ligeledes hjemvendte Mohammed Ali.

Starten på kampen blev domineret af Helsingør, som sad på bolden og gentagne gange forsøgte at få spillet den igennem vores højre side, hvor der pga. Nico Jørgensens utrættelige opportunistiske løb frem af banen, blev plads til Helsingør. Sean på højre back var flere gange ved at blive overspillet, og især frygtløse Andreas Kaltoft reddede i første periode kastanjerne ud af ilden med nogle veltimede tacklinger. Der var ikke meget plads, og selvom Mohammed Ali med sin jernmandsfysik kæmpede alene på toppen, var det svært at få plads til offensive tiltag.

Det blev dog aldrig rigtigt farligt, og det var således overraskende, men ikke helt ufortjent, da Heister efter et opspil sparkede en lang bold frem til Oliver Drost, som ellers havde været totalt usynlig, men via et træk ind i banen og et overlap, fik Mohammed Ali en chance i det lille felt, og eftersom han var totalt udækket var det ingen sag at sætte en inderside på bolden og bringe B.93 foran. Fremragende opspil.

Ved at stå lavt efter føringsmålet lykkedes det igen at bryde Helsingørs opspil, og især den nye nordmand Hagen gav et stærkt indtryk. Hvis han lavede fejl i kampen er det undgået referentens øje, så han er værd at holde på.

Helsingør sad som tidligere på bolden og det meste af spillet, men igen lykkedes en hurtig omstilling, da Heimer efter en bolderobring på midten spillede Mohammed helt fri i løb mod målet. Mohammed blev dog hægtet bagfra, og Helsingør fik et fortjent rødt kort (dog fik de lov til at sætte en ny mand ind). På det efterfølgende frispark sparkede Oliver Drost bolden knaldhårdt i det lange hjørne. 2-0, og Helsingør havde stadig ikke haft et forsøg indenfor rammen.

Efter en opløftende første halvleg blev størstedelen af startelleveren skiftet i pausen. Ind kom af kendte navne blandt anden Simon Carstensen, Omar Roshani, Nicolai Olsen og Anders Hakala. Andreas Kaltoft og Kristoffer Hagen fik som de eneste lov til at blive på banen til anden halvleg, og med god grund.

Billedet fra første halvleg fortsatte med Helsingør som det bolddominerende hold, men det var stadig ufarligt, og da B.93 samtidigt vedblev at spille med hurtige omstillinger og gennembrud især i Nicolai Olsens højre side, var det en naturlig følge at Simon Carstensen efter nogle finurlige tryllerier af Nicolai Olsen i feltets højreside kunne lægge den over målmanden i det lange hjørne. Iskold scoring af Simon, som indtil da havde spillet en fremragende halvleg som boldfordeler på den offensive midtbane.

Helsingør var tydeligt frustrerede, og forsøgte sig primært med lange indlæg fra kanterne, som dog uden problemer blev pillet af Frederik Bruhn, der havde afløst Ronni Raun i målet. En enkelt gang var der optræk til en Helsingør-scoring, men en inkonsekvent clearing i forsvaret blev dog reddet i sidste øjeblik af en veltimet tackling.

Søreme om ikke endnu et angreb blev målgivende, da Nicolai Olsen efter endnu-endnu et gennembrud på højrekanten appellerede for hands i feltet. Efter at have konfereret med sin linjedommer dømte dommeren straffe, og det tog Omar sig af. En lille finte, så målmanden smed sig til venstre, og så lå bolden i nettet for fjerde gang.

Uhørt effektivt omstillingsspil og et forbløffende tandløst Helsingør-hold, som faktisk kun havde ét forkølet forsøg indenfor rammen gav altså en storsejr.

På en dag, hvor det var svært at holde tårerne tilbage, da Danny Mirabel tørnede ud for Helsingør på den centrale midtbane, var det en særdeles opløftende præstation, som lover godt. Ét er dog som bekendt træningskampe, et andet turneringen.

Træningskampreferat v) Valdemar Jensen.

B.93 TV ifm. kampen

Se B.93 TV interview med cheftræner Morten Rutkjær og tilbagevendte Mohammed Ali efter kampen.