Vælg en side

B.93 – Grønland 1-0 (1-0)

1-0 Nicolai Olsen (33′)

Østerbro Stadion
203
tilskuere.

Tirsdag aften sluttede B.93 sæsonen af med en træningskamp mod det grønlandske landshold, som i øjeblikket afholder en uges træningslejr på Svanemølleanlægget.

B.93 stillede op i en atypisk 3-5-2-opstilling med ynglingen Mads Walter på midtbanen og ingen ringere end klublegenden Nicolas Nielsen på mål. Aldersforskellen på yngste og ældste spiller i startopstillingen var 27 år.

Det var altså en startopstillingen med mange herlighedsfaktorer, dog må vi nok erkende, at første halvleg blev en ret sløv forestilling med lavt tempo og mange tekniske fejl. Det var der heller ikke noget at sige til, da 93erne var trætte ovenpå en lang sæson og hård fysisk træning om mandagen, mens det grønlandske landshold på sin side var mærket af det hårde træningsophold.

Dog så man i glimt, at vore venner fra nord bestemt besad teknisk kunnen og spilforståelse. 93eren Katu Madsen styrede med fint overblik den grønlandske midtbane, og det var tydeligt, at alle grønlandske spillere var opsatte på at ære den grønlandske nationaldag ved at skaffe sig et godt resultat mod et dansk divisionshold.

En enkelt hovedstødsmulighed fik de hvidklædte grønlændere da også i første halvleg, men det var B.93, der stod for halvlegens scoring: Nicolai “Pukki” Olsen blev bremset i et gennembrud på sin venstre fløj, men fik alligevel bolden retur og fra en position i hjørnet af feltet drejede han smukt bolden over i det lange hjørne.

Inden pausen var Emmanuel Ogude tæt på at udbygge føringen på et af sine efterhånden berømte sololøb, men 1-0 stod sig til pausen.

I anden halvleg fik vi en anden gammel kending, Thomas Høegh, på banen. Dejligt at se Høegh’en i vigør igen, det samme kan siges om gensynet med Mads Heidelbach, ligesom også ynglingen Daniel Barir var et fint bekendtskab på højre fløj.

Fra anden halvlegs start kom der lidt mere drev over B.93s angrebsspil, hvilket kastede et par gode muligheder af sig, blandt andre til indskiftede Anders “Baronen” Hakala.

Men i sidste del af halvlegen begyndte grønlænderne også at vise tænder med et par behjertede forsøg. Nicolas Nielsens mål var dog sjældent for alvor truet, og da det en enkelt gang brændte på, viftede han i stor stil en farlig bold ud af farezonen.

1-0 holdt tiden ud. En gammel mester holdt buret rent, og vi fik fuldbyrdet vores møde med noget helt nyt for B.93, det grønlandske landshold, som både spillemæssigt og menneskeligt har gjort et sympatisk indtryk, og som vi ønsker alt det bedste fremover.

Holdet på banen

Nicolas Nielsen

Martin Heisterberg
Marco Holst
Andreas Kaltoft

Omar Roshani (ud 46′)
Anton Peterlin (ud 46′)
Mads Walter (ud 46′ ind igen 75′)
Andreas Heimer (ud 46′)
Nicolai Olsen (ud 42′)

Emmanuel Ogude (ud 75′)
Mohammad Ali

På bænken

Daniel Barir (ind 42′)
Thomas Høegh (ind 46′)
Mads Heidelbach (ind 46′)
Anders Hakala (ind 46′)
Sean Elliot Christoffersen (ind 46′)

Kampreferat v) Mads Mazanti.