Vælg en side

B.93 – AB Tårnby 4-1 (0-0)

1-0 Oliver Drost (straffe 58′)
2-0 Emmanuel Ogude (62′)
2-1 Tobias Hansen (67′)
3-1 Mads Nielsen (73′)
4-1 Oliver Drost (90′)

Udvisning: Jens Riis, AB Tårnby (82′)

Østerbro Stadion
280 tilskuere.

Tre forrygende langskudsmål sikrede B.93 en klar sejr i den ekstremt vigtige kamp mod AB Tårnby, men et godt organiseret og fysisk stærkt Tårnby-hold holdt stand længe.

Fra kampens begyndelse satte B.93 sig tungt på spillet, trods savnet af de karantæneramte Ali og Peterlin. Men en rød mur af amagerkanerne forhindrede åbne 93-chancer før pausen. Til gengæld blev det til gode forsøg fra distancen fra Mads Nielsen, Emmanuel Ogude og Bjørn Zabell. Et forvarsel om hvad anden halvleg skulle bringe.

Første halvlegs største chance tilfaldt faktisk gæsterne, da Tobias Hansen pludselig stod helt fri efter en misforståelse i 93-forsvaret. Heldigvis var Raun vågen og klarede i fin stil.

Fra anden halvlegs begyndelse satte B.93 endnu mere tempo på spillet, og fik da også en god mulighed ved Ogude, men der skulle en foræring fra det ellers så solide Tårnby-forsvar til, før der kom gang i målscoringen. Et 93-hjørnespark blev sendt ind i feltet og virkede ret ufarligt, men af en eller anden grund slog en af udeholdets forsvarsspillere til bolden med armen, i stedet for at heade den væk. Dommeren stod godt placeret og pegede straks på pletten. Oliver Drost var sikkerheden selv fra 11-meterpletten. 1-0.

Og så var der ellers åbnet for skydeteltet. Få minutter senere fik Emmanuel Ogude den vanvittige idé at skyde på mål fra vel omkring 35-40 meters afstand helt ude ved sidelinjen på højre flanke. Kanonskuddet brækkede vildt i luften og hvinede ind under overliggeren bag en lamslået målmand. En oplagt kandidat til årets mål på Østerbro Stadion.

Kort efter kom det godt fightende Tårnby-hold dog tilbage i kampen, da Tobias Hansen efter lidt ping-pong i feltet kunne sende bolden fladt i mål fra nært hold.

Den Hvide Dame var dog langt fra færdig med at muntre sig i skydeteltet, for da Mads Nielsen fik muligheden for at skyde på mål et godt stykke udenfor feltet, hamrede han bolden i mål tæt op ad den ene stolpe. 3-1.

Da den tidligere 93er Jens Riis fik direkte rødt for en voldsom tackling af netop indskiftede Nicolai Olsen med knap ti minutter igen, kunne et 93-hold i overtal færge sejren sikkert i land, og ikke nok med det: I kampens overtid fik Oliver Drost den idé at gøre Mads Nielsen kunsten efter. Hans hug fra 30 meter fik præcis samme skæbne som holdkammeratens tidligere i halvlegen. Med sit syvende mål i tre kampe lukkede Drost denne herlige langskudsfest. Ja, hvad kan det ikke blive til, når B.93 nu ikke blot mestrer det broderede spil, men også har skydeglade spillere fyldt med selvtillid? Foreløbig har spillernes skydelyst i hvert fald bragt os i betryggende afstand af nedrykningsstregen.

Emil Farver: “Vi spillede en god kamp, og selv om det til tider var svært at trænge igennem deres forsvar, blev vi ved at køre på, holdt koncentrationen og blev belønnet til sidst.”

Holdet på banen

Ronni Raun

Bjørn Zabell
Martin Heisterberg
Marco Holst
Emil Farver

Andreas Kaltoft
Mads Nielsen (ud 87′)

Omar Roshani (ud 72′)
Andreas Heimer
Oliver Drost

Emmanuel Ogude (ud 81′)

På bænken

Nico Jørgensen (ind 72′)
Nicolai Olsen (ind 81′)
Michael Jonssen (ind 87′)
Simon Carstensen
Adam Jørgensen
Jonas Berg
Lukas Chang-Andersen

Kampreferat v) Mads Mazanti.

B.93 TV og kampbilleder

Se B.93 interview i forbindelse med kampen.
Se Christian Midtgaards forrygende kampbilleder.