Vælg en side

B.93 – FC København 0-3 (0-2)

0-1 Julian Kristoffersen (23′)
0-2 Kasper Kusk (27′)
0-3 Kasper Kusk (49′)

DBU Pokalen, ottendedelsfinale
Telia Parken
3.984 tilskuere (sæsonrekord).

B.93 var tæt på at få en katastrofestart på den længe imødesete storkamp: Tankangriberen Julian Kristoffersen slap alene igennem i kampens første minut. Heldigvis var Raun vågen i målet og fik blokeret.

Det var i det hele taget noget af et stormvejr, der mødte det undertippede 93-hold i kampens indledning. Angreb på angreb bølgede ned mod vores mål i et rasende tempo, men efter omkring ti minutter aftog det indledende stormløb, og B.93 begyndte at vise eksempler på, at vi i perioder godt kunne spille med trods de ulige forudsætninger.

En særdeles veloplagt Sebastian Czajkowski slap fri i feltets venstre side. Hans tværaflevering fandt godt nok ingen medspiller, men det stod klart, at Den Hvide Dame havde tænkt sig at bide fra sig i løvens hule.

Efter et nyt, glimrende angreb kom Czajkowski på ny i centrum, denne gang slap han bolden til Emmanuel Ogude, der trykkede af fra en spids vinkel, men Stephan Andersen parerede det flade skud. Samme Ogude fik også en fin skudmulighed fra kanten af feltet, desværre fik han ikke snert i sin afslutning.

Men netop som B.93 var kommet så godt med i kampen, gik det galt i den anden ende. Efter et indlæg fra højre svigtede vores opdækning, så en helt fri Kristoffersen enkelt kunne heade FCK i front.

Få minutter senere gik det galt igen. De rødklædte løver opfangede en fejlaflevering i vores opspil, bolden endte hos Kasper Kusk i feltets højre side, han fintede sig forbi Heisterberg og lagde iskoldt bolden over i det lange hjørne. 0-2.

I denne fase af kampen virkede 93erne groggy, men Raun i målet reddede os fra en knock out, da han med en stor refleksredning fik fistet et hovedstød fra nært hold op på overliggeren.

Mod slutningen af halvlegen fik vi samlet os igen, og var faktisk tæt på en reducering, men Stephan Andersen parerede et ellers glimrende forsøg fra Czajkowski, der virkelig foldede sit talent ud på den store scene. 0-2 stod sig til pausen.

I anden halvlegs indledning blev kampen så definitivt lukket; igen var Kasper Kusk på pletten, da han sendte en flad inderside under Raun og i mål. En afklapsning kunne være en opsejling, men nej. 93erne stod godt imod, og midtstopperne Lundsgaard og Heisterberg fik på imponerende vis elimineret mange gode angrebsforsøg fra “udeholdet”.

I den anden ende leverede Ogude et par behjertede forsøg, og det indskiftede talent, Peter Bjur, fik en fin debut, ligesom også Leonel Montano viste de 3.984 tilskuere og tv-seerne, at talentfabrikken i B.93 kører på fuld damp.

FCK´erne var dog tættest på yderligere scoring, men en ny flot parade fra Raun forhindrede et hårdt skud fra kanten af feltet i at gå i mål.

0-3 stod sig, et nederlag, der selvfølgelig var helt i sin orden mod et FCK-hold, som godt nok stillede med en række reserver, men Nordens bedste hold kan altså mønstre en trup med udelukkende klassespillere. Med en frisk, offensiv tilgang til kampen fik vores spillere præsenteret klubben på fornem vis og givet sig selv og alle de mange 93ere, der leverede en fantastisk opbakning i Parken, en stor oplevelse. Tak for det!

Sebastian Czajkowski, fortjent kåret til dagens 93er: “Det fedeste 0-3-nederlag, jeg har oplevet.”

Holdet på banen

Ronni Raun

Nicklas Granzow
Aske Lundsgaard
Martin Heistergaard
Emil Farver

Kristian Holm
Anton Peterlin
Nicolai Olsen (ud 52′)

Marcus Salandy-Defour (ud 34′)
Sebastian Czajkowski (ud 79′)
Emmanuel Ogude

På bænken

Peter Bjur (ind 34′)
Andreas Heimer (ind 52′)
Leonel Montano (ind 79′)
Mohammad Ali
Mads Nielsen
Sean Elliot Christoffersen
Lucas Chang-Andersen

Kampreferat v) Mads Mazanti.
Foto: Christian Midtgaard.

Se tv, fotos og artikler om og fra kampen

Vi har samlet en perlerække af tv-indslag, highlights, fotos og artiklen om kampen.