Vælg en side

Redaktionen tog en snak med Kim om det nye cheftrænerjob for 1. Herresenior.

Prolog

Første interview med klubbens nye cheftræner var planlagt til kl.16 mandag, men jeg mødte op 20 minutter før aftalt tid på trænerkontoret, og der fik jeg bekræftet, hvad jeg havde hørt om Kim Engstrøm i min forberedelse. Kim var midt i en telefonsamtale om truppen, og var så fokuseret på denne samtale at jeg forlod lokalet, og pænt måtte vente.

Det faktum, at Kim Engstrøm først er ansat fra 1. juli, men alligevel var i fuld sving med arbejdet, og var mødt ind tidligt om morgenen på B.93, gjorde jeg fik bekræftet at rygterne fra diverse (pålidelige) kilder, som fortalte om en flittig, velforberedt og begavet fynbo, med den nødvendige lune, og en som holder sine aftaler (og tidspunkter).

Da kl. blev “aftalt mødetid” kom jeg tilbage og stillede Kim det klassiske åbnings spørgsmål. I får her uddrag af samtalen:

Hvem er Kim Engstrøm?

– Jeg er en 42-årig fynbo, gift med Maiken. Jeg har en datter på 22 år, og en bonus dreng på 20 år.

– Har levet af at træne fodbold i 13 år. Jeg har selv spillet fodbold på divisionsplan i B1913, men stoppede i en tidlig alder da mit talent ikke rakte til at leve af fodbolden, og jeg brugte meget tid på det. Nu bruger jeg endnu mere tid på det (man ser her et smil hos Kim, webred.).

– At være fodboldtræner er en passion, hobby, så det at kunne gøre din hobby til sin levevej er jeg meget taknemmelig for. Jeg bor i Odense og planen er at jeg vil pendle hver dag til B.93.

Hvad kender du til B.93?

– Mit kendskab til B.93 er ganske godt, jeg har fulgt klubben gennem mange år men det har mere været på akademidelen, hvor jeg har scoutet en del B.93 kampe i min tid i OB.

– Jeg var blandt andet med til at hente Robin Østrøm til OB, hvor jeg havde fulgt ham i to år. Derudover havde jeg Milan Silva Rasmussen til prøvetræning i OB for et par år siden. Jeg så i øvrigt også divisionsholdet sidste sommer i en kamp mod Aarhus Fremad på Østerbro Stadion, så jeg har et rigtig fint kendskab til B.93.

– Det er jo en stor traditionsklub, der er meget kendt for sin talentudvikling rundt i hele landet. Så mærker man jo så snart man træder ind i bygningen at her emmer af liv, fodbold og passion for en stolt fodboldklub.

Hvordan var forløbet fra start til din ansættelse?

– Den første dialog startede efter det var blevet offentliggjort at Thomas var blevet solgt. Her havde jeg en rigtig god snak med Martin over telefonen, hvor vi aftalte at mødes til en samtale med ham og Lars. Samtalen forløb supergodt, vi havde en rigtig god kemi, og fælles tanker om hvor vi sammen kunne løfte B.93 yderligere.

– Derefter var jeg i Sundby Idrætspark og se den sidste kamp imod Hillerød. Det var rigtig godt for mig lige at se holdet i kamp. Et er at snakke om spillestil, udtryk på holdet, enkelte spillere. Det gør det alt andet lige nemmere når man har set spillerne i aktion.

– Herefter havde jeg yderligere snak med både Martin og Lars. Her fandt vi lynhurtigt ud af at det her ville være et rigtig godt match for alle parter. Så vi blev enige om en kontrakt og det blev jo offentliggjort fredag.

Hvordan ser du din rolle i B.93?

– Min rolle bliver at være med til at flytte B.93 yderligere, først og fremmest på 1. holdet, men også være med til at videregive noget af den erfaring jeg har opbygget i min tid fra et af de absolut bedste akademier i landet (hos OB. webred.).

– Der er allerede en masse dygtige, ihærdige, kompetente folk i B.93. Så vi skal sammen skubbe yderligere til udviklingen i klubben.

– Min opgave bliver selvfølgelig at være lederen for det team vi har sammensat af dygtige og kompetente trænere og specialister omkring 1. holdet. Jeg kan ikke det hele. Derfor glæder det mig at vi har så stærkt et team.

– Vi skal alle gøre hinanden gode. Det er vigtigt for mig at give folk ansvar, så er jeg også sikker på at folk vokser, samt at alle vil yde det ekstra der skal til for at vi kan lykkes som klub.

Hvad er dine ambitioner. Både for dig selv, og vores unge trup?

– Det handler ikke om mine ambitioner, men om vores ambitioner som klub. Vi skal ikke ændre på en hel masse i klubben fordi jeg er blevet ansat. Vi skal videreudvikle på det stærke fundament der er skabt i klubben over de seneste år. Vi har et velfungerende akademi, og der er en rigtig god transition fra akademiet til senior.

– Det er klart, at der er nogle små nuancer vi skal have justeret på. Først og fremmest er det jo et fantastisk godt skridt klubben har taget med et deltidsprofessionelt setup her fra denne sommer. Det gør at vi kan træne om formiddagen, hvor spillerne er mest friske.

– Vi kan lave endnu mere ekstra individuel træning og spillerne kan være tættere sammen som gruppe i forbindelse med træning. Vi kan gå endnu mere i dybden med hver enkelt spiller, både på banen, men ikke mindst indenfor i styrke delen samt se video af træning og kamp. Alt dette skulle gerne gøre, at vi kan levere endnu bedre resultater som klub, og så skulle hver enkelt spiller helt sikkert gerne rykke på sin udvikling.

Vi har en talentfuld og dermed – logisk nok – en ung trup. Kan vi rykke op med den?

– Umiddelbart rykker man ikke op med for mange unge spillere, så vi er opmærksomme på at kigge efter forstærkninger af den mere rutinerede slags. Vi har mange unge spillere, så der skal vel være den rigtige balance i truppen med hensyn til erfaring og alder.

– Vi er klar over at man næppe rykker op kun med 21-årige. Men vi er også en udviklingsklub, så vi vil på ingen måder ændre på vores strategi og DNA omkring egenudviklede spillere.

TV-eksperten Alan Hansen (tidligere Liverpool spiller, webred.) sagde engang: “You don’t win anything with kids”, da han blev spurgt om Manchester Uniteds satsning på de unge spillere som Alex Ferguson ville bruge i den nye sæson, hvorefter de blev mestre …

– Ja, det er korrekt, men jeg er stadig af den overbevisning at hvis vi skal spille med om oprykning, har vi brug for et par spillere, som vores unge spillere kan læne sig lidt mere op ad både i dagligdagen, samt i de kampe hvor tingene spidser lidt til og vi skal have de små marginaler til at tippe over til vores fordel.

– Vi vil helt sikkert gerne rykke op i år, men er også bevidste omkring at 2. division i år måske er den historisk set stærkeste nogensinde. Jeg mener klart, at vi har et hold der er konkurrencedygtigt til at spille med om en af de to oprykningspladser.

– Et punkt vi helt sikkert skal blive bedre til er vores hjemmebane statistisk. I den netop overståede sæson har vi blot fået 1,20 point i snit på Østerbro Stadion.

– Det er alt for lidt når vi skal spille med om oprykningen. Så mit mål er helt sikkert at vi sammen skal have langt flere point i snit på hjemmebane. Vi skal gøre Østerbro Stadion til vores eget fort.

– Her får vi virkelig brug for vores fantastiske fans. Vi skal have skabt en super fed kulisse, på Østerbro Stadion. For vi flyttet vores point snit på hjemmebane til minimum over 2 i snit vil vi helt sikkert komme til at spille med om de to oprykningspladser.

Har du planer om en bestemt spillestil?

– Vi kommer ikke til at ændre på vores spillestil, fordi jeg er blevet træner. Der er som tidligere nævnt blevet gjort eet super godt stykke arbejde i B.93.

– Der er en klar, tydelig defineret spillestil hele vejen igennem klubben. Det handler for os i teamet at få finjusteret en lille smule på tingene, så de små marginaler der i den netop overstående sæson ikke er tippet over til B.93’s fordel gør det i den kommende sæson.

– Vores udtryk skal altid være med et højt aggressivt pres. Vi skal være fremadrettede i vores forsvarsspil. Vi skal tage initiativet i kampene. Vores spillestil kræver meget løbe arbejde, så vi skal være i rigtig god form. Så spillerne skal træne med højintensitet i løbet af ugen, så vi kan stå distancen i kampene.

Tak for snakken Kim og velkommen i B.93.

Epilog

Samtalen gav et indtryk af en målrettet og klog træner. Det kan blive godt for B.93 og vores loyale fans. Det skal blive spændende at se om holdet, træneren og staben kan leve op til forhåbningerne når vi starter turneringen, men første vigtige nedslagspunkt er kort ind i juli, hvor træningen starter op.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto af Karim Bader. Portrætfoto af Claus Vandborg.