Vælg en side

I skal forvente en dynamisk spillestil med fart og intensitet.

 

B.93 har ansat Thomas Nørgaard som træner for vores 1. herresenior, dette foreløbig frem til 30. juni 2022.

Vi satte en tackling ind på Thomas, og inviterede ham i “Vinklen”. Stedet, hvor vi spørger meget direkte om emnerne. Vi bad vores nye træner fortælle om hvordan han ser på fodbold, B.93 og især hvad han kan tilføre holdet. Thomas gav et godt indtryk og var veltalende samt veloplagt. Ingen tvivl om han bliver spændende at følge.

Velkommen til dette interview – fortæl lidt om dig selv og din baggrund?
– Jeg er 37 år, gift med Pernille og far til Emilia på 10 år og Elias på 7 år. Vi er en “fodboldgal” familie, hvor begge unger spiller fodbold i B1973 Herlev på deres U11 og U8 hold. Pernille har tidligere spillet omtrent 10 sæsoner for BSF, dette i den bedste kvinderække.

– Vi bor i Herlev, og jeg er uddannet skolelærer tilbage i 2006, med en særlig interesse indenfor børn med særlige behov. Da jeg stadig arbejdede som lærer, arbejdede jeg på skoler med en stor procentdel tosprogede elever i henholdsvis Avedøre og Gladsaxe, da jeg skrev bachelor opgave omkring netop etniske minoriteter i folkeskolen.

Hvor længe har du været i trænerfaget?
– Jeg har været fuldtids fodboldtræner siden 2012, og har arbejdet i henholdsvis AB og Lyngby i 1. division og Superligaen. Jeg har også været U17 Liga træner i AB. Min trænergerning startede dog tilbage i 2002 i Herlev IF, som er min barndomsklub. Jeg trænede årgang 89/90/91 fra de var U15 til U19.

Hvad med din spillerkarriere?
– Jeg har spillet cirka 250 kampe for Herlev IF’s førstehold, og blev i sin tid hevet op i truppen af daværende træner Erling Bøje. Jeg spillede i Brøndby IF fra jeg var 15-20 år, inden jeg tog tilbage til Herlev. Jeg stoppede min “karriere” som 26-årig, dels på grund af skader, men mest af alt for at forfølge trænergerningen.

Hvordan kom du i kontakt med B.93?
– Min rådgiver blev kontaktet af klubben, og han rådede mig til at tage en snak med Lars Lüthjohan Jensen, da klubbens projekt –  ifølge ham – lød mere spændende, end klubbens position i 2. division.

– Efter første møde var min interesse vakt, og så har vi haft flere møder og snakke angående strategi, ambition og muligheder, hvilket til sidst udmundede sig i det forestående samarbejde.

Hvad er dit indtryk af B.93?
– Klubben emmer langt væk af fodbold og tradition. Det er det jeg kalder for en rigtig fodboldklub. Et akademi der spytter talenter ud, hvor bredde og elite går hånd i hånd. Et førstehold sammensat med en solid overvægt af egenudviklede spillere. Nu skal vi tage næste skridt henimod at vinde flere kampe, for derigennem at spille med i toppen af rækken.

– Der er skabt et rigtig godt udgangspunkt for det, igennem det arbejde folk før min ansættelse har udført. I et historisk perspektiv, minder klubben på mange områder om de to foregående klubber jeg har været ansat i. B.93 har sat et markant aftryk på den danske fodboldhistorie. Mit indtryk er at der er mange tidligere “kæmper” i kulissen, hvis hjerte banker for klubben, hvilket har været tydeligt her de første dage efter min ansættelse.

Hvad kan vores fans regne med du vil tilføre holdet?
– Engagement, glæde og sult, er tre nøgleværdier der skal gennemsyre alt hvad vi laver.

– Klubbens værdi om kærlighed i miljøet harmonerer også fint med min måde at være leder på. Jeg interesserer mig meget for de personlige relationer til folk omkring mig, og involverer og giver meget af mig selv. Tilsvarende stiller jeg store krav til mine omgivelser.

Hvad skal vi forvente os af spillestil?
– I skal forvente en dynamisk spillestil med fart, intensitet og med et fremadrettet “mindset” både med og uden bold.

– Spillestilen vil være pragmatisk og taktisk fleksibel, altid med et primært fokus på os selv. Spillerne skal videreudvikle deres positionelle og strukturelle forståelse, så vi kan kombinere mere og sparke mindre.

Det lyder godt – tak for snakken og held og lykke.

– Takker og kan kun sige at jeg glæder mig til at komme i gang som træner i B.93. Jeg glæder mig til at tilbringe mange timer i klubben, og er sikker på jeg har taget det rigtige valg.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Steen Granager-Simonsen.