Vælg en side

Mød Søren Sørensen, der har trådt sine fodboldstøvler overalt på Svanemølleanlægget siden 8 års alderen. Valdemar Jensen har meget glædeligt genoptaget sine interview med udvalgte spillere fra Herresenior.

 

Hej Søren, tak fordi du havde lyst at deltage. Kan du ikke fortælle lidt om din opvækst og karriere hidtil?

– Jo tak, har spillet i Skjold siden 6 årig, skiftede til ‘93 som 8-årig og her har jeg været siden da.

– Jeg vidste godt ret tidligt at jeg var rimelig til fodbold, men jeg har aldrig været en standout spiller og har aldrig været førstevalg.

– På den ene eller anden måde er det lykkedes mig at blive fast mand på de fleste hold jeg har spillet på, og det er nok primært min vilje der har gjort det.

– Sjovt nok har jeg spillet sammen med Jeppe, som altid har været fantastisk. Selv da vi spillede 5-mandsfodbold som helt unge var han en af Danmarks bedste, og det var helt åbenlyst at han var helt utroligt talentfuld.

Fornemmer jeg lidt Bornholm i efternavnet Kofoed?

– Hæh, nej. Jeg er blevet spurgt mange gange, men jeg har ikke bornholmsk blod i årerne, så jeg kan desværre ikke være en del af Granitgruppen med Lund og Krogh.

Hvordan er hverdagen?

– Jeg blev student fra Gefion sidste år, hvor jeg gik på årgang med Jeppe, Lauge og Soidik.

– Til dagligt arbejder jeg som lærervikar på min egen gamle folkeskole, Nørre Fælled Skole, men på mandag starter jeg på lærerstudiet på Carlsberg Campus.

– Jeg har i lang tid synes at det var spændende, og da jeg havde været lærervikar i et stykke tid var jeg sikker på at jeg ville prøve det af, så det glæder jeg mig til.

Du er jo ikke verdens største forsvarsspiller med dine 181 cm. Hvad er dine forcer?

– Jeg er ret forudseende og læser spillet godt, og så er jeg blevet meget bedre til at være konsekvent og få sparket de farlige bolde væk.

– Jeg kan godt blive lidt større, og bruger noget tid i træningslokalet sammen med de andre unge, men generelt tænker jeg også en del over de taktiske og tekniske udfordringer.

Hvordan har det været at komme over den overgang fra junior til senior, både fysisk og mentalt? Hvad er sværest, at blive ‘hård’ nok og ikke lade sig kyse fysisk, eller er det den større opmærksomhed, der er sværest?

– Det er klart at det fysiske, især hastigheden som er forskellen. Jeg er selvfølgelig ikke så vant til at stå med de store angribere imod mig, men det skræmmer mig ikke og jeg må bare bygge lidt hårdhed på, og det har der været fokus på det sidste år.

Du er jo gået klods ind i kampene efter Stokkes afsked, og er nu kendt for at have lige så mange mål som røde kort. Hvordan er det at være en målfarlig midterforsvarer?

– Ah, det røde kort var jo helt mærkeligt at tænke på, eftersom jeg hverken som U17 eller U19-spiller har haft en eneste karantænedag.

– Det er fedt at score, også som forsvarer, og det er også noget jeg har haft nemt ved i forhold til den position jeg spiller.  Normalt er det med hovedet jeg scorer, så at lave en enkelt pind med skinnebenet er fedt, sådan lige at vise angriberne hvor målet står.

Du er åbenlyst et stort talent, men hvad tænker du der skal til for at du fx kommer til at spille Superligabold?

– Det er godtnok et svært spørgsmål, for der er stadig rigtigt, rigtigt meget at lære. Bare at vænne sig til tempoet i 2. Division er et skridt, og dér er jeg efterhånden ved at være, men der er stadig et stykke op.

– Det kedelige svar er nok både at finde de ting, man ikke er så god til og forbedre dem, og samtidigt blive endnu bedre til de ting, som jeg er lidt god til i forvejen.

Hvis du nu ikke ender med at være prof, hvad skal du så lave?

– Ja, så skal jeg være skolelærer og være et godt eksempel for andre, og samtidigt holde en kontakt til fodboldverdenen, meget gerne i B.93. Jeg elsker at arbejde med mennesker, så den kombination af undervisning og fodbold tror jeg bliver spændende.

Vi har pt. en af Danmarks alleryngste divsionstrupper, og vores kaptajn Mouritz er en af de ældste med sine 23 år. Er de unge under 20 ved at mobbe de ‘ældre’ spillere ud?

– Det er rigtigt sjovt at være sammen med de unge, og selvom folk ikke er så gamle, så har vi stadig en suverænt god træningskultur. Når man først er på banen, så er det helt ligegyldigt hvor gammel man er. Vi har en ret homogen trup, hvor rigtigt mange har kendt hinanden i årevis, og det kan man godt mærke.

– Med Thomas som træner har vi fået lagt et ekstra lag af seriøsitet ind i træning og kultur, og man kan bare se på de kampe vi har spillet, at vi har taget nogle flere skridt.

– Man kan godt mærke at han har været på et højere niveau tidligere. Og det siger jeg ikke bare fordi jeg ved at han læser det her!

– Dyre er helt anden type, fordi det er kort tid siden at han selv var spiller. Han ved præcis hvad det vil sige at skulle præstere på højt niveau, og det giver bare en ekstra dimension. Og så hjælper det at han går forrest og slet ikke gider at tabe. Det er ret fedt og super sundt for de unge.

Hvis SørenSøren 2020 kunne give SørenSøren 2017 et godt råd, hvad skulle det så være?

– Jeg ville nok kigge lidt tilbage, og se på hvor hårdt jeg arbejdede dengang. Måske kunne jeg give det lige en ekstra skalle, men det kan man jo ikke se når man står i det.

– Ja, jeg ville nok sige at jeg skulle give den lidt ekstra, når jeg nu alligevel var i gang.

Din yndlingsklub er?

– Det er klart Manchester United, og det har det været fra min barndom. Min yndlingsspiller er selvfølgelig Ronaldo, selvom det er mange år siden han var der.

Hvem har været din bedste medspiller, senior/junior? Og du må ikke sige Adam eller Søren Nørgaard!

– HAHAHA, så bliver det svært.

– Min bedste medspiller har nok været Peter Bjur, som nu er i Brøndby, og så Robin Østrøm, som nu er i OB. Peter var altid god og skabte hurtigt lidt hype omkring sig, og Robin er bare virkeligt talentfuld. Jeg har haft ham som makker i centerforsvaret på U19, og jeg kan ikke se nogen grund til, at han ikke skulle kunne blive en succes i OB.

Hvilke af de unge skal vi for alvor holde øje med?

– Milan har et helt sindssygt talent. Han er helt vildt god og endnu vildere i forhold til hans alder. Han har nogle helt afsindige spidskompetencer, så det skal nok blive godt.

– Niels Morberg er lidt anonym, men topprofessionel og ude i en enorm udvikling, så ham ser jeg som en kommende stjerne. Han kan spille alle midtbanepladser, så der er virkelig et stort potentiale.

Hvem bliver topscorer for holdet i år?

– Det bliver nok Stückler, men det er det lidt åbenlyse valg, så jeg satser og siger Mican, for han kan altså noget helt særligt.

Hvor ender vi i tabellen i år, nu hvor vi skal til Jylland?

– Det bliver helt sikkert i top 6. Jeg tror på at med det setup vi har, og den trup vi har så kan vi slå alle hold i den pulje.

Tusind tak for snakken, Søren. God vind i sæsonen!

Se flere interview her, webred.

Skrevet af Valdemar Jensen.
Topfoto og portrætfoto af Christian Midtgard.