Vælg en side

Jeg synes vi står stærkere.

Vorers 1. Kvindesenior starter turneringen 6. marts. Turneringen blev jo stoppet før tid i efteråret. Vi ved holdet, træner- og lederstab har forberedt sige grundigt, så vi var nysgerrige for at høre hvad status var omkring holdet, nu hvor det snart går løs.

Vi inviterede derfor holdets cheftræner i “Vinklen” og stillede ham en lille håndfuld spørgsmål. Det startede med dette meget pragmatiske af slagsen.

Hvilken betydning har det at I fik rykket efterårskampe til vinteren 2021?

Rasmus Good

– Det har en stor betydning, da vi var voldsomt belastet af det hårde kampprogram og den smalle trup vi havde og dertil også spillere som var småskadet. Jul var som regel også med U19 landsholdet, så det var også en kunst at få det bedste ud af hende imens hun var frisk og give hende pauser når hun havde brug for det.

– Vi så det faktisk som en kæmpe fordel for os at det hele blev rykket også i og med at vi kunne gå igennem et transfervindue, som har været særdeles godt for os. Vi har fået Natasha Shirazi, Freja Läthenmaaki, Sarah Jankovska og Julie Hemmingsen til truppen, som hjælper meget på vores bredde og topniveau.

– Jo mere tid vi får i træning med pigerne, jo bedre står de stillet, så vi er meget positivt stemte.

Hvordan har jeres forberedelses muligheder været?

– Jeg synes ligeledes at vores forberedelsesmuligheder har været bedre, det er lidt held i uheld på en måde. Men det har jo givet os muligheden for at træne på hel bane som har kæmpe betydning for træning af vores taktiske koncepter. Det nyder vi jo fuldt ud.

– Vi har desværre været nødt til at lukke ned for alt indendørs aktivitet, så styrketræning har vi skullet være meget kreative med og det kræver en masse selvdisciplin fra spillerne og der mærker vi tydeligt, hvem som kan holde disciplinen og hvem som har det sværere på egen hånd, med de ting vi ikke kan gøre udendørs.

– Vores videosessions er blevet markant forbedret, måden vi kører dem på nu online, tror jeg faktisk ikke vi kommer til at ændre op til hver træning, de giver spillerne mere frihed og de kan se dem på deres egen tid. Klippene er nøje udvalgt efter de krav vi har til spillerne, hver position og hvordan best-practice ser ud, det har været en særdeles positiv oplevelse.

– Vi har ligeledes fået tid til at få analytiske systemer og rytmer i gang, samt research, så jeg vil sige at den lange pause har været meget givtig og at vi står stærkere nu end vi gjorde da vi spillede de tre første oprykningskampe. At vi har skullet lukke ned for omklædningsrummet kan vi mærke ikke har været en positiv ting for spillerne, de savner det meget, samværet før og efter træning. Det vil vi gerne have tilbage igen snart.

 Hvordan vurderer du vi står styrkemæssigt?

– Det er svært at sige, når vi ikke kan måle det i forhold til de andre hold, men hvis jeg udelukkende kigger på os selv og den oplevelse jeg har af truppens evner nu, kontra da vi blev tvunget på kamppause, så synes jeg vi står stærkere.

– Vi har fået tilført fire spillere som nævnt før, det har kun været godt for os. Desværre måtte vi sige farvel til Hannah Holgersen, som lige nu træner med AGF. Vi håber hun kommer med i deres trup, det fortjener hun, men udover det vurderer jeg vi står stærkere generelt både i staben, i truppen og på det vi kan levere på banen.

Hvad kan vi vente på det resultatmæssige område?

– Resultatmæssigt kan folk forvente det samme som jeg altid har sagt, vi går ind til samtlige kampe med ambitionen om at vinde. Det er svært at fortælle hvordan det ender, da der er utrolig mange faktorer som spiller ind, men man kommer altid til at se et hold som gør hvad vi kan for at vinde, slutter Rasmus Good.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos af Claus Vandborg.