Vælg en side

Velkommen til “Vinklen” – stedet hvor vi går lidt dybere ind i udvalgte emner.

 

Vi nærmer os turneringsstart for vores 2. divisionshold, og spændingen er selvfølgelig stor omkring dette.
Derfor satte tre mænd – alle med klart definerede roller i klubben – hinanden stævne omkring et af de runde borde i B.93. Diktafonen blev lagt på bordet, og det blev til en lidt længere samtale omkring status i divisionstruppen.

Her er et uddrag af samtalen med sportsdirektør Patrick Mtiliga (PM) og cheftræner Thomas Nørgaard (TN) som de to “ofre”.

Hvad er grunden til den gode form/store succes – med andre ord; hvorfor går det så godt pt ?

– TN: Vores succes skyldes, at vi gennem en lang periode har vist sult og koncentration på træningsbanen. Det er – i min optik – den væsentligste grund.

– Stor ros til spillerne for at gøre det lettere for mig at være træner. De har arbejdet hårdt og koncentreret helt fra start. Det har været en ren fornøjelse.

– PM: Vi bruger meget energi og tid på at snakke med vores spillere. Vi har en meget ung trup, men som optræder modent. En trup som følger vores højt prioriterede mål med at sigte på fællesskabet.

Hvad skyldes, at vi ser ud til at få gode resultater på et forholdsvis lavt budget?

– PM: Jeg ser det som en udfordring, en ganske fed udfordring faktisk. Jeg er ikke sikker på vi kunne opnå de samme resultater i andre klubber på det budget vi har.

– Udfordringen skal opfattes positivt, og er klart noget som vi kan takke klubben, og ikke mindst de trænere der er i ungdomsafdelingen for. De gør et fabelagtigt arbejde, og skal også have ros for det der sker på 1 . senior. Bare se på hvilke talenter de har afleveret til os.

– TN:  Præmissen som klubben gav os, var at udvikle og bruge egne talenter, og det er vigtigt for mig at understrege at vi faktisk havde budget til at hente en eller to spillere udefra, men det er en klar prioritering fra vores side at vi ikke har hentet spillere udefra, som ikke er klart bedre, end det vi har.

– Sagt med andre ord, at det vi kan få – sammenlignet med det vi har udviklet – er ikke godt nok. Det er klubbens strategi, og det er den præmis som vi begge er ansat under. Det har jeg selvfølgelig respekt for.

Afgang, skader – alligevel har resultaterne og spillet i træningskampene været gode. Jeg ser det især som resultatet af en god struktur og derfra en masse selvtillid. Kan det gøres meget bedre?

– TN: Der er altid en masse der kan gøres bedre, og dermed noget vi kan gøre optimere, men det sker i et samspil. Blandt andet gennem mit gode samarbejde med Patrick og staben, og vigtigt også med en spillertrup der arbejder i samme retning som trænerteamet.

– For eksempel at kunne træne om formiddagen ville kunne forøge vores niveau, men det er også et spørgsmål om at præstere og rykke op. Så vil vi kunne få bedre rammer. Jeg prøver også at se og lytte alle spillerne i truppen, så alle føler sig sig hørt og set.

– PM: Nu har vi jo begge en erfaring i fodboldverdenen, så vi ved godt hvilke faktorer der spiller ind, og ved det kan være skrøbeligt.

– Vi har haft en super god pre-season, og vi startede også godt op efter “corona-pausen”, men nu kommer den store opgave. Nu kommer der noget på spil, så må vi se hvordan truppen reagerer på det.

– Jeg har dog en rigtig god fornemmelse omkring denne trup. Som du selv nævner har der været skader, men så har andre fået chancen, og dem som har fået chancen har leveret. Så hele truppen har givet os gode svar.

Hvordan er jeres interne samarbejde?

– TN: Det er fantastisk. Vi klikker godt som personer og omkring det job vi har her i B.93. Det gør, at det er sjovt at komme til træning. Patrick er en nem og fodboldklog fyr at arbejde sammen med. Vores samarbejde er det fundament, spillerne kan hvile på.

– PM: Thomas er en mand med masser af trænererfaring, også på højere niveau. Ydermere er han god til arbejde med struktur, og det kommer til udtryk på banen – noget truppen tydeligvis bliver bedre og bedre til. Det er en af de mange ting, der gør vi har et godt samarbejde.

Alle træningskampene er ganske imponerende vundet med mere end et mål. Vælg et ord hver, som I føler dækker opstarten.

– TN: “Bekræftende”. Den plan vi havde med at ville spille træningskampe mod to hold på vores eget niveau, som var spillende og to kampe mod hold som på papiret var bedre.

– Det har været en bekræftende opstart, da den plan vi havde har holdt. Jeg har en fornemmelse af at spillerne tror de kan vinde, når de går på banen – uanset hvem de møder.

– PM: “Mod”. Spillerne har turde vise de ting vi har trænet. For eksempel, at vi står højt på banen og efterlader noget rum bag os. De har troet på vores ideer, og derfor er mit valgte ord “mod”.

Any famous last words?

– TN: Vi glæder os til vi starter turneringen, selvom vi ved at fodboldverdenen er sort/hvid, og jeg ved at Holstebro ude er en udfordring, alene deres spillestil kan være en udfordring for os. Det bliver en helt anden opgave, men det tager vi i stiv arm.

– PM: Vi skal fortsætte den stime vi har været inde i, men det er vigtigt vi viser både ydmyghed og stor selvtillid. Vi tror på vores spillere, men det kræver koncentration fra alle involverede.

Bonusinfo

Som de fleste efterhånden ved er B.93 placeret i vestkredsen, og første kamp er på søndag 30. august ude mod Holstebro med kampstart kl. 13. Derefter følger endnu to udekampe, pokalkamp mod Rønne onsdag 2. september kl. 17 og Holbæk 6. september med kampstart kl. 13.30. Første hjemmekamp er søndag 13. september kl. 15 mod Jammerbugt FC.

Se hele kampprogrammet. Køb billet til hjemmekampene.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Christian Midtgaard.