Vælg en side

Hej Morten og velkommen til B.93. Kan du ikke fortælle lidt om din karriere indtil videre?

– Jeg startede i mit lokalområde i Humlebæk BK som femårig, og da jeg blev lidt ældre flyttede jeg til Lyngby BK, hvor jeg spillede fra jeg var ni til U15. Så tog jeg til HIK i et år, og røg videre til AB som 16-årig, blev inviteret til Helsingør FC hvor jeg fik kontrakt, og så har jeg været i Fremad Amager i en sæson på leje.

– Jeg er efterhånden blevet 20 år gammel, og jeg bor pt. i Nordvest.

Du har spillet i AB og Helsingør, hvor folk roser dig for dit store talent og savner dig. Følger du stadig nogle af dine tidlige klubber?

– Det er altid rart at høre at man har gjort et godt indtryk, og jeg holder også indimellem kontakten med enkelte spillere som jeg har kendt.

Hvordan vil du karakterisere dine styrker på banen?

– Jeg er ret god i duelspillet, og fordi jeg er ret høj (197 cm, 95 kg), så er jeg ikke så nem at flytte og god i feltet. Derudover er jeg god til at kommunikere, og kan sparke stort set lige godt med begge ben.

Hvad laver du når du ikke spiller bold?

– Jeg studerer idræt på Københavns Universitet, hvor jeg selvfølgelig får en masse teori og rigtigt meget praktisk idræt, og det er jeg rigtigt glad for. Jeg betragter det som en forberedelse til min helt store drøm og forventning om at være professionel fodboldspiller og leve af at spille bold.

– Om sommeren spiller jeg minigolf (for sjov!), og så er jeg rigtigt glad for at lave og spise mad.

Har du nogle personlige ambitioner, som du vil dele med os?

– Vil gerne leve af at spille fodbold på fuld tid, og jeg har på længere sigt en drøm om tysk fodbold, måske pga den fantastiske fankultur og strukturen i ligaen. Jeg har jo selvfølgelig set lidt på at B.93 har været rigtigt gode til at udvikle folk i den rigtige retning, seneste med Sebastian, og det synes jeg er rigtigt fedt, at det er lykkedes at blive god nok til at nå til et højere niveau.

– På holdets vegne synes jeg godt at vi kan tillade os at stræbe efter oprykningsspiller, og så vil jeg personligt gerne lave en masse nulkampe og holde modstanderne fra at lave mål.

Her i sommerpausen er du gået ind på et hold, hvor der er sket store ændringer – hvad er dine tanker om det?

– Det har selvfølgelig været lidt af en åreladning, men nogle gange kan det godt være sundt for et hold at få bygget lidt nyt op, for slet ikke at snakke om at folk har muligheden for at definere sig selv på ny, uden at være fanget i en fasttømret rolle.

– Hvis man kan finde ud at få sammenholdet på plads og snakke om hinandens styrker og svagheder, så tror jeg at det kan blive rigtigt godt.

Der er kommet en del unge til på holdet, traditionen tro, og du ligger aldersmæssigt i den unge gruppe – er der sådan de Gamle mod de Unge i truppen?

– Jeg har prøvet en del på trods af min unge alder, så jeg håber at jeg kan lære de endnu yngre noget.

– De gamle spillere. især Aske er god til at lære fra sig, og når han taler med sin dejlige fynske dialekt, så lytter man efter og suger til sig.

– Jeg synes faktisk at der er respekt omkring alle i truppen, uanset alder, og vi har en god træningskultur, med ret disciplineret indsats både fra unge og gamle.

Hvem er den bedste modstander, du nogensinde har mødt?

– Jeg har spillet mod nogle udenlandske spillere i forskellige træningskampe, bla. fra Sparta Moskva, og jeg kan jo selvfølgelig ikke huske navnene nu, men det var altså et andet niveau end man er vant til i Danmark.

– Jeg har også spillet mod Morten Duncan, og det er ikke tilfældigt at han har scoret så mange mål i sin karriere.

Og hvem er din bedste medspiller lige nu?

– En spiller som Mikkel Mouritz er fantastisk til at sætte folk op og flytte bolden, og han er jo dygtig med sit spark, så han er en fornøjelse at spille med.

– Conrado er også rigtigt, rigtigt dygtig med fødderne af en målmand, og ret cool, og fx Omar flytter sig mere og arbejdere hårdere end de fleste opfatter.

– En ung gut som Youssef Dhaflaoui har meget hurtige fødder og er sindssygt god én mod én, så han bliver spændende at følge.

Noget andet du vil fortælle folk på vippen?

– Ikke andet end at jeg hører ASAP Rocky for tiden, og det holder!

Interview af Valdemar Jensen.
Topfoto af Mark Bernquist.

Flere B.93 interview

Se tidligere interview med 1. divisionsherrerne.
Se interview fra Fodboldafdelingen.
Se interview for hele klubben.