Vælg en side

B.93 er heldige at være begavet med engagerede fans og tidligere spillere i klubben, som gerne vil bidrage. En af dem er Valdemar Jensen, som nu er tilknyttet hjemmesiden på freelance-basis og vil bidrage med interview med spillerne.

Her bringer vi det første med Mads Nielsen, der som bekendt er opvokset i klubben. Læs blandt andet om vejen fra bolddreng til 1. holdsspiller, Mads’ spillefilosofi og tordenspark.

Fra bolddreng til førsteholdsspiller: Mads Nielsen
Af Valdemar Jensen

Vi har taget en snak med Mads Nielsen, som heldigvis er vendt tilbage til klubben efter en sæson i Frem.

I klubben og i fanklubben er vi jo enormt glade for at du er kommet tilbage i klubben, efter din sæson i Frem, hvor du var stamspiller og gjorde det suverænt. Hvordan har det været at komme ‘hjem’? Har der været nogle vanskeligheder mht. at komme tilbage, eller er det faldet dig helt naturligt?

– Det er dejligt at være tilbage i barndomsklubben igen, det er her jeg føler mig hjemme. Ikke sagt at Frem var et dårligt sted at være, tværtimod! Jeg elskede min tid i Frem, både på og udenfor banen! Jeg gik med nogle overvejelser i sommerpausen, da træningstiderne og transporten ikke passede særlig godt i forhold til mit arbejde som jo ligger i aftentimerne. Så blev jeg kontaktet af Frank Nielsen, og han tilbød mig at komme tilbage til B.93. Vi fik snakket lidt frem og tilbage, og tingene passede perfekt ind for mig, med hensyn til tingene udenfor fodbolden. Så der var jeg slet ikke i tvivl, da det også var i min interesse at vende tilbage til B.93 en dag.

Kan du mærke at der er en helt anden optimisme og gå-på-mod i klubben i denne sæson?

– Lige fra første træningsdag, har det været helt specielt at være tilbage. Der er rigtig mange der har skrevet til mig, og fortalt mig hvor glade de er for at jeg er tilbage, det er lige fra fanklub, til spillere, forældre og andre der følger klubben tæt. Så det har været rigtig dejligt.

– Nu kan jeg ikke udtale mig så meget om hvad der er sket de forrige år. Men jeg synes jeg kan mærke på folk omkring klubben, at det er som om de tror mere på tingene, nu hvor der er skiftet ud på de forskellige poster. Jeg syntes også folk udstråler en stor form for glæde og sammenhold, uanset hvilket hold man tilhører i B.93.

Jeg ved at du er typen, som gerne vil spille positiv fodbold, og tror på at træneren skal udvikle sine spillere, men hvad betyder det for den daglige træningsindsats? Kan du godt lade være med at give gode råd og blande dig i trænerens dispositioner?

– Jeg har altid været fan af flot spil lang græsset, og det er bestemt også det jeg oplever vores trænere er, og det er også den slags fodbold vi er gode til i B.93. Så længe jeg er enig i den spillefilosofi træneren dyrker, så ser jeg ikke rigtig nogen grund til at komme med gode råd og input til diverse ting.

Hvordan er Rudi som træner i den forbindelse? Han har jo enorm erfaring i at arbejde med unge spillere, og udvikle dem yderligere. Er det noget I kan mærke i den daglige træning?

– Rudi er en flink og altid glad træner, som ønsker at spille flot offensivt fodbold, og det kan jeg rigtig godt lide. Efter min opfattelse er han også rigtig god til at tage sig af de unge spillere, som kommer op omkring 1. holdet. Og så har jeg også set op til Rudi, dengang han spillede på B.93’s førstehold. I den tid var jeg bolddreng ovre på Østerbro stadion, så det er lidt specielt for mig at have ham som træner i dag.

På trods af din solide statur, så er du en meget elegant spiller. Du laver sjældent frispark, men foretrækker at spille dig ud af problemerne. Er det bevidst, at du ikke bruger din krop og fysiske råstyrke til at dominere?

– Jeg tror det er fordi jeg på et tidspunkt blev omskolet fra de offensive pladser i angrebet, til ned i forsvaret.

– Så det har ikke rigtig ligget til mig at spille så meget på min fysik. Samtidig med det så foretrækker jeg at man spiller sig ud af problemerne, hellere end at smadre bolden op på 17. række på tilskuerpladserne.

Alle ved jo, at du har en højrefod bygget i mudder og jern, og personligt kan jeg huske en kamp for nogle år siden, hvor du scorede direkte på frispark fra hvad der huskes som midten af banen (ude mod BSV, se kampreferatet i back-up’en af det gamle b93prof.dk site, desværre har vi ikke målet dokumenteret i B.93 TV arkivet, webred.) . Hvad er det længste spark, du har sat indenfor rammen?

Mads_Nielsen_Web

Mads Nielsen. Fotograf: Christian Midtgaard.

– Hehe, ja jeg husker godt det frispark du omtaler. Jeg har altid trænet mit spark, og elsker at få chancen på frispark eller sparke udefra når jeg får muligheden. Men det er nok dét, der er længst udefra. Ellers så lavede jeg også et flot mål for Frem, i sommerkampen mod St. Pauli, fra midten af banen, da jeg så målmanden var gået lidt for langt ud af sit mål. Det er bestemt nogle mål, som jeg aldrig vil glemme … :)

Du vejer omkring 90 kg. Hvor meget kan du squatte?

– På en rimelig dag cirka 150 kg på stangen.

Det passer lige med at du hanker op i Kaltoft, Heimer og Nico Jørgensen og squatter med dem på ryggen?

– Haha, ja, deromkring.

Det nuværende ‘93-hold er fyldt med talenter, og nogle enkelte koryfæer, som har spillet mange kampe for klubben, herunder Danny, Heister og så en eller anden Olle, som vist scorer indimellem. Har det nogen betydning at der er så stor alders- og erfaringsmæssig forskel på ‘de gamle’ og så det nye unge kuld på 17-19 år?

– Jeg syntes det er en helt perfekt blanding, der er i vores trup, med de lidt ældre rutinerede spillere og de unge ’youngsters’. De unge gør jo et sindssygt godt stykke arbejde både på banen og udenfor banen. Alle føler sig godt tilpas, og det er bare så fedt at komme til træning og være en del af det. Så det er rigtig lækkert!

Du er jo gledet ind i centerforsvaret, som de fleste tænker er din naturlige position, men du har også spillet begge backpladser i denne sæson. Er det en udfordring, at man som midterforsvarer tænker mere statisk og defensivt, end en moderne back, som tit og ofte har lov og pligt til at skyde med frem?

– Det er selvfølgelig nogle helt andre opgaver man får som back, og det er ikke noget man lærer efter en enkelt gang vil jeg mene, eller min krop vil mene det i hvert fald, haha :)

– Men ja, der blev lagt mere vægt på det defensive, da jeg røg ud på backen.

Har du en intern konkurrence mellem dig og Heister ift. antal scorede mål og gule kort i sæsonen? Hvad får vinderen?

– Heister og jeg har ikke rigtig nogen konkurrence i mellem os. Jeg ved vi begge går og er rigtig glade for vi er blevet forenet igen, og det er jo en sand fornøjelse at spille ved siden af Heister. Han giver mig rigtig meget ro, og så er han jo den, der går forrest og skræller igennem. Nu står den jo 0-0 på scoringstavlen mellem mig og ham, så det kunne godt være vi skulle sætte noget på højkant … Men jeg tror nu ikke han ønsker at indgå et væddemål, da han ved hvor målfarlig, jeg er, hehe :).

Hvem er den vildeste modstander, som du nogensinde har stået overfor?

– Det må nok være Bajram Fetai. Han har nogle kvaliteter som gør ham rigtig svær at spille imod. Han er svær at læse med hans teknik, overblik og hans gode sparketeknik.

Og hvem er den bedste allroundspiller, på 1. holdet? Hvis du ikke må nævne Danny?

– Udover mig selv, såå jaaaa :) … Jeg syntes ikke rigtig jeg kan fremhæve en enkelt spiller. Vi har rigtig mange gode spillere, som er dygtige på hver deres områder.

Hvis du skulle vælge to hold til en megafed fodboldkamp på tv, hvilke hold skulle det så være? Og hvem skulle vinde den?

– Så skulle det nok være Manchester United – Juventus. Den skulle United selvfølgelig vinde, og det er jeg også sikker på de gør, når de mødes.

Det sidste er jo højst tvivlsomt, men vi får jo se …

Tak for din tid, Mads, altid en fornøjelse!