Vælg en side

Valdemar Jensen har denne gang sat fanklubbens formand Brian Nehm i stævne til en snak om B.93 Fanklub.

En fanklub – med hjerte, fælleskab og sammenhold

Hej Brian, tak fordi du tager dig tiden til at snakke med os. Du er jo en travl mand, som hele tiden arbejder for og med klubben: Kan du mærke en forskel på opbakningen fra fans og især også ledelsen i forhold til de foregående sæsoner?

– Ja, der knokles i dagligt i kulissen, men jeg har altid tid til dig, Valdemar. Der er sket en kæmpe udvikling med den nye ledelse i ApS’et, som fra dag 1 var klar og imødekommende overfor fanklubben.

– Den helt store forskel er at vi har fået en ledelse som kan se tingene fra en fan synsvinkel, og er utroligt åbne omkring de mange ideér og forslag, som vi kommer med, hvor den tidligere ledelse måske ikke havde forståelsen af, at det også er en fodboldklub med en masse passionerede mennesker og ikke kun en forretning.

– I vinters gik ledelsen med til at lade fanklub medlemmer komme gratis ind til hjemmekampe, hvilket vi tydelig har kunnet se har en indvirkning på tribunen: vi har øget tilskuermængden, og fanklubben er mere end fordoblet, så vi nu er oppe på imponerende 250 medlemmer. Vores facebook side er eksploderet helt vildt, og er oppe på omkring 800 likes, blandt andet fordi der er aktivitet på siden næsten hver eneste dag. Det synes jeg er vildt, og den tillid er vi selvfølgelig meget taknemmelige for. Men vi stopper ikke her, bølgen skal forsætte fremad. (Støt fanklubben på facebook, webred.).

Du er jo på det nærmeste blevet født ind i klubben, da din far i en årrække stod for fanklubben. Hvor meget betyder klubben for dig som person og for din familie?

– For mig er B.93 / B.93 Fanklub jo en livsstil, man kan vel kalde det et kærlighedsforhold, og fanklubben er et hjertebarn, et livsprojekt som jeg elsker og som jeg er utrolig stolt over at have videreført.

– Men når det så er sagt, så er fanklubben ingenting uden de mange medlemmer og mennesker som støtter op omkring den. Det gælder både dem som støtter med et medlemskab, men også de passionerede mennesker som giver den gas på tribunen. Jeg er stolt over at stå i spidsen for en forening med plads til alle, og det glæder mig at se så mange forskellige mennesker samlet omkring B.93.

– Der er ingen tvivl om at B.93 er familiens klub. Vi er trods alt mange Nehm’er samlet på stadion, hvilket er ekstra fedt, at vi har en interesse, vi kan være fælles om. Der er ikke ret mange familiearrangementer, hvor der ikke bliver snakket om B.93 …

Der er kommet en del mindre fraktioner af fans på lægterne, som allesammen bidrager til stemningen og ånden. Hvad tænker du om sammenholdet mellem de forskellige grupper?

– Det er egentlig meget simpelt: Jeg er stolt. Jeg er jo utrolig aktiv omkring, hvad der rører sig i de forskellige fanklubber i Danmark, og her oplever jeg at det ofte skaber splid og ballade med flere fraktioner, men de er også oftest meget selvstændige.

– Alle er medlemmer i B.93 Fanklub, som er toppen af pyramiden, nedefter har vi så UE (Unge Engle, webred.) og Dirch gruppen, men vi gør alt i fællesskab, og alle deltager i fællesskabet.

– Det er utrolig vigtigt for mig at alle føler sig velkomnem og både føler og mærker at de er en del af fællesskabet. Her i sommerferien holder vi et stemningsudvalgsmøde, hvor jeg ud over fanklub bestyrelsen inviterer repræsentanter fra både UE og Dirch grupperne hjem i haven, så vi sammen kan planlægge efterårets aktiviteter.

– Grundlæggende er sammenholdet stærkt og alle har det utrolig sjovt sammen, hvilket også er vigtigt for mig.

Fanklub formand Brian Nehm. Som altid på stikkerne. Her med trommen, der tradionelt sætter grundtonen på Østerbro Stadion, så det kan mærkes ind på banen. Foto: Christine Jensen.

Det bliver tit fremhævet af spillerne, hvor meget støtten betyder, især på awayture. Får du henvendelser fra andre fangrupper eller klubber omkring, hvordan B.93 Fanklub kører tingene?

– Det er jo egentlig sjovt nok også oftest på udebane, at man skaber den bedste stemning, hvilket måske skyldes at man står endnu tættere sammen, hvor man på hjemmebane er mere spredt ud over vores store afsnit på tribunen.

– Vores nye mand, Kristian Holm fortalte mig netop at han havde lagt mærke til fanklubbens udvikling sidst vi var i Holbæk, og det gav et ekstra kick inde på banen at opleve.

– Jeg er blevet spurgt af en anden klub i 2. division om jeg ville hjælpe med at bygge en fanklub op hos dem, og der gav jeg dem nogle værktøjer, som de kan arbejde med fremadrettet. Derudover har jeg da hørt andre fanklub bestyrelser sige ”bare vi havde en formand som dig” og ”bare du var vores formand”, så det er jo meget smigrende.

– Fanklubben jo også medlem af Danske Fodbold Fanklubber (DFF), hvor jeg også forsøger at være aktiv, og vores værtskab af Fair Fans Cup i vinter fik utrolig gode tilbagemeldinger. Det har da også været med til at folk i fodbold-Danmark ved, at vi faktisk har en ganske god fanklub i B.93.

– Efter vores kamp i Odder kom deres træner hen til fanklubben, og gerne ville give øl, da han var ganske imponeret over den stemning, som vores håndfuld af fanklub medlemmer skabte under kampen, og han var ligeså imponeret efter kampen på Østerbro.

– Jeg kan ikke lade være med at blive stolt, når andre lægger mærke til det arbejde vi laver, så det giver selvfølgelig ekstra gejst og energi.

Hvad med den kommende sæson. Hvad tænker du om spillertruppen og muligheden for at komme til tops i 2. division og evt. komme i betragtning til oprykning?

– Jeg vil i top 4 i efteråret, så vi kan komme i oprykningsspillet, men oprykning til 1. division er stadig for tidligt i forhold til vores unge trup.

– Jeg er på nuværende tidspunkt lidt bekymret, da vi har mistet to stærke spillere fra start-11’eren i form af Drossi og Kalle, og hvis ikke de bliver erstattet ser vi noget svækkede ud. Men jeg glæder mig dog over, at vi har fået Kristian Holm ind, som jeg tror bliver en stærk mand på 6’er pladsen.

– Vi har heldigvis en god træner, som før har formået at trylle med unge spillere. I den kommende sæson håber og tror jeg på Nicolai ”Pukki” Olsen får sit store gennembrud. Jeg har store forventninger til ham, og glæder mig til at se mere til Adam Jørgensen, der er en utrolig fin fyr.

– Men lad os se efter ferien hvordan truppen ser ud. Frank har før formået at hive gode spillere ind, på trods af et lille budget.

– Jeg vil også gerne benytte denne lejlighed til at sige en stor tak for indsatsen til de spillere, som har forladt os, dvs. Drost, Kalle, Holst, Heidel og Nico J, som alle har ydet en stærk indsats.

Anders Kofod fra Dirch-gruppen tv. og Birk Voss fra UE takker fanklubforman Brian Nehm for hans arbejde og ønsket ham tillykke med fødselsdagen 11. juni. Foto: Christine Jensen.

Du må have nogle yndlingsspillere. Kan du nævne hvilke tidligere og nuværende ‘93-spillere, som har gjort størst indtryk på dig?

– Mit første store ‘93-idol var Morten Karlsen, og derefter har der jo været mange store igennem. Nicolas Nielsen som den helt store målmands legende i mine leveår, og en personlighed som vores tidligere anfører Thomas Høegh glemmer man heller ikke.

– I den nuværende trup er Heister jo altid en yndlingsspiller. Der findes nok ikke mange nu om dage som spiller med hjertet som han gør, og der er vist ingen der er i tvivl om hvor stor en 93’er Heister er. Han gør indtryk både som spiller, hvor han altid går forrest, men også som menneske.

– Emmanuel har også hurtigt spillet sig ind i hjertet, og det er fantastisk med en spiller som fejrer sine mål med at løbe ud til fanklubben. Årets spiller Andreas Heimer (kåret af fanklubben, webred.) får alting til at se let ud, og man bliver helt stolt, når vores egne unge går ind og bliver nøglefigurer på holdet.

Er der nogle nye tiltag på stadion i støbeskeen for den kommende sæson? Nogle konkurrencer, servicetiltag eller lignende?

– Vi har som sædvanligt en masse idéer, men det er lidt for tidligt at sige noget specifikt. Som sagt så holder fanklubben et møde her i juli, hvor vi skal planlægge efterårets aktiviteter. Jeg skal også have et møde med ledelsen.

– Når det er sagt, vil jeg gerne slutte med at ønske alle en god sommer. Jeg glæder mig til at se alle på Østerbro Stadion til efteråret. Det har været et fantastisk forår med en masse sejre, mål og en stemning, som ikke er set lige i mange år.

Yderligere oplysninger om B.93 Fanklub

Brian_Nehm_Juli2015Formand for B.93 Fanklub
Brian Nehm
Mobil: 26 79 94 66
nehm88@yahoo.dk