Vælg en side

Valdemar Jensen har denne gang sat Anders Hakala stævne til en snak om livet i B.93. Se også Valdemar Jensens tidligere interview.

Måljæger på jagt – fra Padborg til Østerbro

Hej Anders, tak fordi du tager dig tiden til at snakke lidt. Fortæl lidt mere om dig selv, du er jo lidt ukendt i klubben, hvis man kun beskæftiger sig med 1. senior?

– Ja, jeg kommer fra Padborg, har spillet i Sønderborg, og så flyttede jeg til Sønderjyske, hvor jeg var en del år, og var en del af Superligatruppen. Jeg havde også en afstikker til Brabrand, hvor jeg spillede under Lars Lundquist …

… som vi jo har et lidt problematisk forhold til i B.93 pga. tidligere playoffkampe …

– Ja, det har Heister fortalt om, det har ikke været rart.

– Jeg synes at Lars Lundquist var en god mand, selvom han fokuserede meget på det defensive spil. Jeg tog væk fra Sønderjyske, fordi jeg spillede højre back dengang og havde ret svært ved at få spilletid, når Johnny Thomsen stod foran mig, og han er en stabil back, som var symbolet på Sønderjyske på det tidspunkt, altså stenhårdt arbejde og græs på trøjen.

– På et tidspunkt hev Mads Heidelbach fat i mig her i København, vi kender hinanden fra studiet, og han mente at jeg skulle komme til B.93 og træne med. Det gjorde jeg så, og nu er jeg både bosat på Østerbro og arbejder også i lokalområdet.

Du ser ellers så flink ud, men du arbejder jo for The Dark Side, en bank?

– Jamen, jeg er faktisk også flink. Men det er rigtigt, jeg arbejder i en bank på Østerbro, hvor jeg er trainee.

Og på trods af det kontorarbejde i den finansielle sektor, hvor det nok ikke er det fysiske arbejde, der er mest fokus på, så kan du faktisk godt finde ud af at score mål. Faktisk rigtigt, rigtigt mange mål: I den forgangne sæson scorede du fantastiske 19 mål i 9 kampe for 2. senior? Det er jo mere end f.eks. Heister har lavet i hele sin samlede karriere?

– Det er helt rigtigt, han når aldrig derop, hahaha. Nej, jeg har trænet med 1. holdet, men har været en del skadet, og så har det passet bedst at spille kampe for 2. senior, hvor det heldigvis er gået rigtigt godt, ikke mindst fordi vi har haft en godt hold.

Man scorer jo ikke kun mål, fordi ens holdkammerater er flinke. Hvad er du særligt god til?

– Min timing er god, og jeg har den der målnæse eller instinkt, og det har hjulpet mig godt. Som sagt, det hjælper mig selvfølgelig, at vi har haft et rigtigt godt samarbejde på holdet.

– Hvis jeg skulle lave en sammenligning, så er det enten Pippo Inzaghi eller måske endnu bedre Jon Dahl Tomasson, som begge to bare vidste, hvor boldene faldt ned i feltet, og så var de gode til at udnytte det.

Vi kan jo f.eks. se målet fra træningskampen mod B.1903, hvor vi vinder 8-1 og du laver de tre sidste på 10 min. Det er jo godt dukket op der i feltet af en lusket angriber?

Anders Hakala øger til 7-1 på hovedstød mod B.1903

– Jamen, det er helt korrekt. Jeg er god til at stå de rigtige steder og så få sparket den ind, eller som her med låget.

I B.93 har vi traditionelt spillet en dynamisk 4-3-3, hvor man spiller med en enkelt angriber, og så nogle hurtige fløje til at servicere, og den midterangriber har Olcay siddet tungt på de sidste sæsoner. Hvilken formation foretrækker du selv?

– Olcay har været nærmest umulig at slå af holdet, og det er et stort tab at han er væk. Men jeg håber da meget på, at jeg kan være med til at afdæmpe tabet. Jeg er jo vokset op i en klassisk 4-4-2, og det har været lidt fremmed for mig at være den eneste ægte angriber, så det har krævet tilvænning.

– Jeg er bedst med front mod mål, så det vil hjælpe mig meget med en medspiller, som er en god opspilsstation. Jeg er nok en typisk boksspiller, som ikke laver så mange driblinger i feltet, men som godt ved at der skal sparkes på mål for at man scorer.

– Jeg har stadig en drøm om at få lov til at spille på så højt niveau som muligt, men jeg har jo også en civil karriere, som er spændende, og det gælder for mig om at komme til at spille så godt som overhovedet muligt, og score så mange mål som muligt under de forudsætninger.

Du havde jo en sæson under Guiseppe, og nu er det Rudi, som er træner. Hvad er den største forskel?

– Rudi har lidt mere styr på sine hold, og har en bedre fornemmelse for, hvad spillerne tænker og hvordan man bedst udvikler folk. Og man kan mærke, at han også interesserer sig for de andre hold og spillere i klubben.

Anders_Hakala_Marts_2015_Web

Anders Hakala. Foto: Christian Midtgaard.

Hvad synes du om truppen som helhed. Du kender jo 2. senior godt, men har også trænet en del med 1. senior?

– Jamen, folk har taget imod mig med åbne arme og været enormt gode til at modtage mig …

… på trods af at du er fra Padborg, som vel er så fysisk og mentalt langt væk fra Østerbro, som man overhovedet kan komme …

– Hahaha, præcis. Nej, folk har generelt været enormt gode til at tage imod mig. Selvom jeg ikke har spillet så mange kampe for 1. senior, så synes jeg at sådan en som Heister er rigtigt god til at integrere folk i klubben, og få dem til at føle sig som en del af helheden.

Du er jo kommet til en klub, hvor alle de væsentlige pladser er besat af tidligere spillere i klubben. Hvordan er det?

– Det er rigtigt dejligt, for det giver noget liv og kontinuitet, og bevidsthed om historien, som man som udefrakommende godt kan lære en masse af. Så det bifalder jeg klart.

Hvad tænker du om næste sæson? Får du en masse kampe og scorer en masse mål i KanalSport Divisionen?

– Ja, det håber jeg. Jeg har vist, at jeg kan score på lidt lavere niveau, men de andre er også kun 11, og målet er lige så stort og alle de ting der. Så jeg tror på, at jeg kan overføre den gode form til 1. senior.

– Jeg ved at jeg kan score mål, og det vil jeg vise.

Når du nu træner til dagligt med truppen, og har øjet for hvem der er de skarpe. Hvem bliver den helt store profil i den kommende sæson?

– Jeg tror på Heimer. Han har været outstanding i efteråret, og jeg tror at han fortsætter sin udvikling fremover. Derudover kan jeg se at Drost giver den max gas i styrkerummet, og han havde nogle rigtigt gode kampe her i slutningen af sæsonen, så jeg tror også at han skiller sig ekstra meget ud.

Det er jo ikke fordi alle er opdaterede på holdene under 1. senior. Er der nogle på 2. senior, som vi skal holde et ekstra øje med i den kommende tid?

– Jeg tænker måske på Omar, som er dygtig, og så er sådan en som Simon Carstensen i god form, og han kan godt komme i betragtning til en 8’er på 1. senior. Omar har jo været med i noget tid, så han ved hvad der skal til, og jeg tror at han kommer til at gøre en forskel.

Hvad skal der til for, at du lige tager det ekstra skridt og bliver en profil?

– Jeg skal i ordentlig form, og så skal jeg score en masse mål. Heister er god til at holde mig i ørerne, og han er vel nærmest min personlige træner lige for tiden. Jeg skal til Florida på juleferie, og Heister har proklameret at han vil holde øje med mig alligevel, og sørge for at jeg ikke spiser for meget deep fried alligatorkød, hahaha!

Hvem er den bedste modspiller, du nogensinde har spillet mod?

– Den bedste modspiller? Det må være Christian Eriksen, som jeg spillede mod som junior. Det var voldsomt, meget voldsomt. Vi blev kørt totalt bagud og lagt i seng af ham, så det var en oplevelse.

– Derudover har jeg spillet træningskamp mod Molde, og Magne Hoseth, og hold nu fest, han var en dygtig spiller.

– Så har jeg spillet kamp mod David Nielsen, en stor og stærk fyr, som faktisk var ganske flink.

Hvem er så den bedste allround spiller i ‘93? Og man må som sædvanligt ikke nævne Danny …

– Hvis man ikke må navne Danny, så er der sådan en som Sean, som kan spille en del pladser.

… men hvis Sean hører det her, så bliver han for kæphøj …

– Ja, det er rigtigt, det går slet ikke, haha. Nej, jeg tænker jo at Drost kan spille alle offensive pladser og begge kanter, så han er også et bud. Han kan jo også spille helt på toppen, så han er nok den der tager prisen.

Og hvem sparker hårdest?

– Jaja, men det er jo Mads Nielsen, uden sammenligning. Han kan losse som ingen anden.

I er gode til at rose hinanden, og det er jo enormt sympatisk. Selvom der er konkurrence om pladserne, så kan I godt rose hinanden?

– Sådan er det bare her i truppen. Vi er gode til at få det bedste frem i hinanden, og hvis det går godt for en medspiller, så går det også godt for holdet, og dermed os andre. Jeg ser dem egentlig ikke som konkurrenter, men som medspillere.

– Jeg er sådan set bare så glad for at spille fodbold, at jeg nyder hver eneste træning og kamp.

Anders, vi glæder os til at se dig lave en masse mål for klubben. Tak for din tid og glædelig jul!