Vælg en side

Rækken af interview med spillere og ledere omkring Divisionsholdet er særdeles populære her på siden, og presse- og kommunikationschef Claus Vandborg fortsætter med et nyt “offer”:

Danny Jung er en af klubbens skarpere angribere i nyere tid – han lavede 33 mål i 91 kampe (0,4 mål i snit pr. kamp) , men han er nu tilbage i B.93 som cheftræner for vores 2. divisionshold – endda i anden omgang. Jeg mente det bedste spørgsmål at starte med – i denne udgave af “Vinklen” – var at spørge Danny om hans træner-cv:

Danny – fortæl os om din trænererfaring, og dine udfordringer på dette område.

– Jeg fik min træner debut i 1. division (næstbedste række) i sommeren 2004, hvor jeg og min gode ven Dan Lübbers fik til opgave at samle et B.93-hold. De tidligere ejere havde forladt skuden og overladt 1. holdets licens til moderklubben. Det startede for så vidt rigtig godt, vi spillede fint og var da også over stregen, da vi nåede halvvejs. Efter vinterpausen gik gassen lidt af ballonen, og set i bagklogskabens klare lys, må jeg konstatere, at det var svært både at spille og have ansvaret for den daglige træning/coaching. I den sæson var der i øvrigt debut til både Olcay, Dyre og en ny holdleder, nemlig Mads Mazanti. Derefter røg jeg til Frem som assistent for Ebbe Skovdahl, videre til Køge under Henrik “Store” Larsen og derefter fulgte en lang og god periode i DBU, hvor jeg var med til at sætte skub i kvindefodbolden med roller på diverse landshold. For et år siden røg jeg så til Frem, men vi fandt i sommer ud af, at det ikke var det gode match, som vi havde håbet på.

Danny Jung. Foto: Mark Bernquist.

Vi er mange der var glade for at se du sagde ja til tilbuddet om at blive cheftræner for vores 2. divisionhold. Hvilke overvejelser havde du omkring denne tiltrædelse?

– Det er jeg da glad for at høre! Først og fremmest blev jeg enormt stolt over henvendelsen, da det altid er rart at blive tænkt på i sådanne situationer. Belært af erfaring, var det i første omgang vigtigt for mig at få nogle grundige snakke med den sportslige ledelse, så jeg kunne fornemme, om det jeg kunne byde ind med som træner – og står for som menneske – harmonerede med de forventninger og krav som de havde. Jeg blev imponeret af ambitionerne, set-up’et og i det hele taget måden at gøre tingene på, så det ville jeg rigtig gerne være en del af.

Jeg har selvfølgelig fulgt lidt med i årenes løb, så jeg vidste godt, at der har været en periode med skiftende ledelse og trænere, men forhåbentlig kan jeg blive den træner, som kan sikre den kontinuitet der er så vigtig, hvis et hold skal rykke sig over tid

Hvad kan vi forvente os med hensyn til spillestilen?

– I al den tid jeg kan huske, har B.93 altid stået for underholdende og teknisk god fodbold. Jeg er overbevist om, at det stadig er den rigtige retning at vælge, både når man skal skabe brugbare resultater og – lige så vigtigt – uddanne fremtidens spillere. Vi skal være meget afklarede med, hvad vi gør med bolden, når vi har den. Og når vi ikke har den, skal vi virkelig være opsatte på at få den tilbage igen! Jeg kan ikke lige sige, at vi kommer til at spille i et bestemt system. Det kommer helt an på hvilke spillere der skal spille, og hvilken modstander vi skal møde. I bestræbelserne på at få spillernes forskellige kompetencer frem, kan de forskellige positioners roller jo også variere og gøre system-tal misvisende.

Hvad er din målsætning for den kommende sæson?

– Min målsætning er at komme til at kende spillerne så godt, at jeg kan rykke dem individuelt og som hold. På den måde kan vi vokse som gruppe og lave nogle gode præstationer som skal afføde de nødvendige resultater der gør, at vi forbliver divisionsklub til sommer. Det kræver meget og god træning, samtidig med at spillerne skal have den rette indstilling. Min fornemmelse indtil videre er god, og det er tydeligt for mig, at Sune har lavet et stort og godt stykke arbejde med at samle en homogen gruppe spillere, som er træningsparate og nysgerrige. Meget vigtige ingredienser!

Et svært spørgsmål, men det skal af indlysende grunde, stilles. Hvordan er træneren Danny Jung anno 2018, sammenlignet med spilleren af samme navn?

– Ja, svært spørgsmål. Siden sidst jeg var i klubben, har jeg brugt 13 år på at dygtiggøre mig som træner, så selvfølgelig er jeg meget bedre klædt på denne gang. Menneskeligt har jeg også fået mere erfaring, men jeg tror ikke på, at ens personlighed på den måde ændres så meget. Jeg har stadig en optimistisk og glad tilgang til livet og alt der kommer min vej. Selv om trænerrollen er meget forskellig fra spillerrollen, er det begge steder meget vigtigt at være sig selv og kende sine stærke og mindre stærke sider. Men spurgt ligeud, er Træner-Danny nok en anelse mere reflekterende!

Og selvfølgelig – sidst , men ikke mindst: Hvor langt ser du B.93 komme i systemet/rækkerne?

– B.93 er en klub med et kæmpe potentiale (beliggenhed, tilflyttere til den nye Nordhavn-bydel, historisk god talentudvikling nu sat i ordentlige rammer, dygtige trænere, frivillige hænder osv..) Hvis vi kan få fodbold, tennis, elite, bredde, drenge og piger til at arbejde tættere sammen i fremtiden, så ville det give SÅ meget mere end blot summen af hvert bidrag. Den sammenhængskraft vil gøre, at klubben kan rejse sig til en ny storhedstid, og det er jo i alles interesse! Det ville i sidste ende også komme herre-fodbolden og 1. holdet til gode. Men på den korte bane skal vi forsøge at stabilisere os og skabe et godt træningsmiljø, så vi kan udvikle os og dermed skabe bedre resultater. Om det så gør, at vi kan vinde rækken tre sæsoner i træk er nok tvivlsomt, men det skal da ikke forhindre os i at forsøge.

Skrevet af Claus Vandborg.
Se flere interview på b93prof.dk/interview.