Vælg en side

B.93 har altid været kendt for sin talentudvikling, og har gennem tiden som bekendt sendt en stor del spillere videre til flotte både nationale og internationale udfordringer.

Den stime ser ud til at fortsætte, og flere af de ældre talenter har da også allerede fået deres debut på Divisionsholdet. Ud over Leonel Montana (årgang 1999), som længe har været en fast del af holdet, er det blevet til debut for Jeppe Erenbjerg (2000), Niels Morberg (2001), Magnus Krogh (2001) og Youssef Dhaflaoui (2002), og indenfor nær fremtid får vi ret sikkert endnu en debut fra vores akademi.

Vi satte Danny Jung i “Vinklens” varme stol, og spurgte om der var billige pladser at få når man er ung?

– Jeg hylder egentlig ikke udtrykket med at give de unge chancen. Det er dem selv der må tage chancen.

– Jeg vil jo altid gerne spille med det hold, som jeg mener kan vinde kampen. Hvis det hold består af mange unge spillere, er det da fantastisk, men det er altså ikke nogen gavebod, hvor pladserne bare gives ud.

Fortæl lidt om den træningskultur vi har i B.93?

– Vi har fået en rigtig god træningskultur og struktur hvor udvalgte spillere jævnligt eller på skift træner et niveau op. Ved at træne med nogle som er bedre end dig selv på forskellige parametre, får du et boost til din udvikling. Du mærker hvad der skal til for at nå næste niveau og hvordan det føles at skulle ”stå på tæer”.

– Sidegevinsten er så, at vi trænere får set de unge spillere i den kontekst som gerne skulle være deres i nær fremtid, og de unge spillere integreres således også nemmere i truppen til den tid. De spillere vi har oppe, viser os, at de har fantastiske tekniske og taktiske færdigheder og ikke er bange for at vise sig frem, og det er en god ting.

– Det helt afgørende for at få succes på den lange bane, er imidlertid de mentale og til dels de fysiske aspekter. Og der har vi en stor opgave i at guide og hjælpe vores unge talenter.

– Heldigvis er vi en meget kompetent træner/ledergruppe som har gode kompetencer i den retning, og her tænker jeg på vores fysiske træner Wout Welter, mental coach Mikkel Bonke og specielt nytilkomne Patrick Mtiliga, der om nogen ved hvad der kræves for at klare transitionen fra ungdom til senior og kommer yderligere til tops.

B.93 satser altså på at producere egne divisionsspillere?

– I bestræbelserne på at producere egenudviklede spillere til førsteholdet, er hele klubbens organisation og struktur et nøglepunkt. Talentudvikling er blevet kardinalpunkt i mange store klubber, men også i B.93 vil vi fortsat kunne bryste os af at udvikle dygtige fodboldspillere.

Er det en klassisk B.93 ting?

– Det er stadig en stor del af B.93’s identitet, men det er så vigtigt ikke at hvile på laurbærrene og tro at det hele kommer af sig selv. Dansk talentudvikling buldrer derudaf, og hvis vi ikke også bevæger os fremad, vil vi uvilkårligt sakke bagud.

– Jeg er klar over, at vi ikke skal sammenligne os de store licensklubber hvad angår ressourcer, bemanding og faciliteter, men så meget desto mere skal vi være ekstra skarpe på hvad vi gerne vil stå for – og måske især hvad vi ikke vil stå for.

– Vi vil gerne stå for stor faglighed og måden at omgås hinanden på. Det er ikke for sjov, at en af klubbens værdier er kærlighed. Det er vigtigt for os, at B.93 er et sted hvor spillerne kan udvikle sine færdigheder og kompetencer og blive så god en fodboldspiller som mulig.

– Men drengene og pigerne skal også lære at begå sig i sociale sammenhænge og trænere/ledere opfordres til – basalt set – at behandle spillerne som deres eget barn. Det er bl.a. med omsorg, ærlighed, krav og konsekvenser.

– Hvis vi kan give alt dette til vores spillere, synes jeg at vi er kommet rigtig langt i uddannelsen af ikke bare en fodboldspiller, men i høj grad også et menneske.

Tak til Danny Jung for at optræde i “Vinklen” – stedet hvor vi går mere i dybden med emnerne, og man skal inviteres for at optræde.

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto af Mark Bernquist.

Flere B.93 interview

Se tidligere interview med 1. divisionsherrerne.
Se interview fra Fodboldafdelingen.
Se interview for hele klubben.