Vælg en side

Sportschef Frank Nielsens første klumme her på b93prof.dk kommer frisk fra trykpressen, webred.:

På søndag tager vi fat på den nye sæson i Nykøbing, og vi glæder os helt vildt. Det bliver med mange nye tiltag, som virkelig kræver stor omstillingsparathed, som det hedder i det moderne fodboldsprog.

2. division har fået en ny struktur, som betyder at man går fra 32 hold til 24 hold. 2. division vil tage udgangspunkt i et grundspil her i efteråret med 3 puljer med 8 hold, hvor de 4 bedste placerede i hver gruppe spiller slutspil i foråret, med oprykning til de 2 bedst placerede hold. Ligeledes vil der være et slutspil i foråret for de 12 hold, der ender som 5-8 i grundspillet. Her rykker 9-12 ned i Danmarksserien.

Som det allerede er de fleste bekendt, er vi kommet i pulje 2 hvor vi skal møde både nogle velkendte spændende københavner hold, og nye meget spændende og udfordrende fynske hold. Det er ikke nogen nem pulje, men generelt er niveauet blevet bedre i 2. division, så alle puljerne er blevet stærkere. Alle har travlt med at udpege favoritter, det vil jeg afholde mig fra, fordi der er kommet så mange nye faktorer som gør dette efterår fuldstændigt uforudsigeligt. Lur mig, om der ikke vil komme en hel del overraskelser.

Vi glæder os til de nye udfordringer og den nye struktur, og så må vi evaluere på det, når foråret er slut.

B.93’s divisions hold og professionelle afdeling har været igennem en turbulent sommer, som betød vi for en måned siden stod uden trænerbesætning, uden ejer og en trup som ikke var helt på plads til den nye sæson. I den situation har klubben endnu engang vist sin bæredygtighed og og styrke.

En masse frivillige klubfolk og andre gode folk med interesse i klubben har på helt fantastisk vis arbejdet stenhårdt og meget målrettet på at varetage den akutte situation. Det gælder både de mennesker som ugentligt og dagligt knokler i klubbens nyoprettede styregruppe for at kigge på økonomien og skaffe et nyt økonomisk fundament. Det gælder også den nye sportslige ledelse, hvor Erling Bøje endnu engang giver en stor og uvurderlig hjælp med alle sportslige tiltag. Denne gang har jeg fået titlen som sportschef, men arbejdet er som tidligere et godt og velfungerende teamwork.

Trænerbesætningen kom først på plads, og det viste sig at være nemt og det helt rigtige. Morten Rutkjær, tidligere divisionsspiller i B.93, er kommet tilbage til sin klub, og lægger en masse energi og klubhjerte i opgaven. Det har vi allerede set og mærket, og det føles både rigtigt og godt med ham som cheftræner. Han har fået andre tidligere B.93-spillere i sit træner team med Philip Bank, Thomas Høegh og Nicolas Nielsen, og vores sundhedsstab fortsætter uændret. Det samme gør vores uundværlige holdleder Mads.

Den stab giver mig forhåbning om både gode resultater, men også om en rød tråd omkring alt hvad vi laver i klubbens fodboldafdeling. Det skal hænge sammen, så vores divisionshold er og altid vil være klubbens flagskib, og vi skal alle arbejde hårdt og målrettet på vi får sammenhængskraft, så klubben bliver styrket.

Truppen er på plads og klar. Der er kommet en del nye spillere, det kan læses på klubbens hjemmeside. Truppen består lige nu af 28 spillere, men kan godt stadig blive justeret lidt de kommende uger. Den består af en god og velfungerende blanding af klubbens egne talenter, gamle trofaste B.93-spillere som har været med i mange år nu, og nye forstærkninger, som forhåbentlig vil gøre holdet til en god og samlende enhed.

Opstarten har været lovende og optimistisk, og fyldt med en god energi og åbenhed over for den nye situation. Det har vores træningskampe også vist, hvor vi har spillet på forskelligt niveau, men ikke har tabt nogle kampe. Det skal man aldrig lægge for meget i, men det giver alligevel en god fornemmelse af optimismen, der er i truppen og i klubben i øjeblikket.

Et af cheftrænerens mantraer til holdet er, at vi står sammen når vi vinder, men også når vi taber. Og et andet er at vi vil tage en kamp af gangen, og så må vi se hvor langt det rækker i forhold til placeringen.

Går vi efter top 4 … ? – Øhhhhh, ja!

Jeg ønsker alle klubfolk, spillere, stab og trænere et rigtig godt efterår. Vi kan kun gøre vores bedste, så kan vi også se os selv i øjnene, når sæsonen er slut. Vi bygger op igen, men fundamentet er solidt og bæredygtigt.

Yderligere oplysninger

Frank Nielsen
Sportschef
Mobil: 60 64 47 50
frank@b93.dk