Vælg en side

1. Kvindesenior har udvidet truppen med fire afrikanske spillere, der allerede nu er med til at give træningsmiljøet et løft.

De fire spillere er kommet til som en udløber af et nyt samarbejde med klubben Confluence Queens i Nigeria. Spillerne kan meget vel gå hen og blive kampafgørende for 1. Kvindesenior i Kvalifikationsligaen.

Cheftræner Rasmus Good udtaler

– Fælles for de fire spillere er, at de har nogle spidskompetencer som stikker ud og som kan gøre dem kampafgørende for os.

– Der er naturligvis en tilvænningsperiode, da det er en helt ny kultur, nyt land.

– Det kommer til at føles koldt for dem næsten året rundt, så vi forventer ikke at de er kampafgørende fra dag 1. Det kan vi ikke forvente af nogen spiller.

– Aweda, Florence og Joy kommer fra vores samarbejdsklub Confluence Queens i Nigeria i Nigeria, så det er de første spillere som tager turen på tværs af landegrænserne i samarbejdet.

– Vi er igang med at strømline spillestil og træningsmetodik, så vi ender med at have to rigtig stærke akademier, både her på Østerbro og i Nigeria.

– Leila kommer fra den bedste portugisiske liga, hvor hun har været forbi både Benfica og Ouriense og er en spiller som vi kender rigtig godt, fra vores relationer i Mozambique, hvor hun spiller på A-landsholdet.

Omewa Joy Ogochukwu.

At få dem ind har givet hele træningsmiljøet et løft. De spillere som har været her i forvejen har løftet sig og det har selvfølgelig også noget med hinanden at gøre.

– De fire afrikanere har givet noget ekstra allerede nu, hvilket også var meningen, da vi ville styrke miljøet op til Kvalifikationsligaens start.

– Nu har vi en bred konkurrencedygtig trup, hvilket vil sige at der hver uge er spillere, som fortjener at starte, som ender på bænken og spillere som fortjente at spille, men som ikke kommer til det.

Joy startede inde og spillede hele kampen i Kvalifikationsliga debuten mod AaB, mens Aweda kom ind med en halv time igen og Leila spillede de sidste 10 minutter, webred.

Læs spillerprofilerne for Aweda, Florence, Joy og Leila og få cheftræner Rasmus Goods ord på hver af spillerne herunder.

Omewa Joy Ogochukwu

Rafiat Titilayo Aweda.

– Joy er dygtig 1v1 fejlvendt, hun er meget boldfast, dygtig i hovedspillet og en rigtig god afslutter.

– Hun har en god nærkampsstyrke og bevæger sig godt.

– Defensivt fylder hun meget med sin styrke, teknisk er hun rigtig dygtig og så bidrager hun meget i vores opbygning, da hun har god fornemmelse for at flytte spillet videre med kvalitet.

Læs mere om Joy. Joy har fået trøjenummer 19.

Rafiat Titilayo Aweda

– Aweda er meget bevægelig.

– Hun bevæger sig meget intelligent som kantspiller, har god fornemmelse for dybdeløb og er rigtig dygtig til at komme under modstanderne generelt.

– Hendes sprint speed og acceleration er god. Det blandet med hendes timing, gør hende til en potentielt farlig spiller.

Lúcia Leila José.

– Lærer hun at blive en rigtig god afslutter, kan hun give os kæmpe værdi på den korte bane og være meget kampafgørende.

Læs mere om Aweda. Aweda spiller ned nr. 26.

Lúcia Leila José

– Leila er rigtig dygtig 1v1 og er en spiller, som gør mange uventede ting.

– I presspillet er hun virkelig dygtig, hun kommer hurtigt frem og er meget svær at komme forbi.

– Hun er en meget uselvisk spiller som bare mangler lidt i sine afslutninger for at være for alvor kampafgørende.

Læs mere om Leila. Leila bærer nr. 23 i truppen.

Florence Nkiruka Alexander

– Florence er en forsvarsspiller som kan klare sig selv. Hun har en god statur, er meget stærk, bryder løbebaner og er dygtig til at blokere.

Florence Nkiruka Alexander.

– Hendes acceleration er god, hvilket er en stor fordel for hende.

– Man kan se hun har været vant til at skulle klare sig meget på egen hånd defensivt, så når hun kommer ind i den taktiske kontekst og lærer vores bevægelser at kende, kan hun give stor værdi.

Læs mere om Florence. Florence har fået nr. 24.

Skrevet af  Rasmus Good.
Portrætfoto af Rasmus Good: Claus Vandborg.
Portrætfotos af Aweda, Florence, Joy og Leila: Linnéa Borbye.