Vælg en side

B.93’s kvalifikationsligakvinder har tegnet kontrakt med en spændende svensk profil: Julia Welin, der er 19 år men har allerede 3 års erfaring fra den bedste og næstbedste række i Sverige.

 

Den 171 cm høje, offensive spiller er hurtig og har mål i støvlerne. Hendes favoritposition er som 9’er, men hun kan dække alle offensive pladser.

Allerede som 16-årig kom hun på seniorholdet i IF Limhamn Bunkeflo (LB07), hvor hun lærte meget af at spille på det højeste svenske niveau, Damallsvenskan, i to år.

I 2019 spillede hun 23 kampe og scorede 9 mål for Borgeby FK i den næstbedste række Elitettan, der næsten er på niveau med den danske kvindeliga.

Julia har tidligere været på det svenske U17- og U19-landshold.

Sportschef Lars Møller

– Hun er kommet til B.93 med en skøn attitude og en ydmyg tilgang. Julia er dygtig teknisk, har stærke relationelle færdigheder og har et godt blik for spillet. Vi glæder os meget til, at hun bliver spillet helt ind på holdet.

Han fik en forsmag på hendes evner, da hun scorede 3 mål i B.93’s første træningskamp i år.

Julia Welin

– Jeg kan godt lide B.93’s spillestil, og er sikker på, at jeg kan blive en bedre spiller her. Så det var en nem beslutning at tegne kontrakt efter prøvetræning.

–  Jeg har set nogle af holdets kampe i efteråret på video, og det ser sjovt ud, så det vil jeg gerne være med til og bidrage med mål og assists.- Jeg håber virkelig, vi rykker op i Gjensidige Kvindeliga. Det bliver 10 sjove kvalifikationskampe i foråret, hvor jeg kan blive en bedre spiller. Det er som et eventyr at prøve noget nyt.

Af Tage Majland.
Foto: Tage Majland.