Vælg en side

Den tidligere B.93 U18 DM ligaspiller Sofie Svava er kåret til “Årets Talent” i dansk kvindefodbold.

 

Siden tiden på U18 DM holdet i B.93 har Sofie Svava bl.a. spillet for BSF og Brøndby i Kvindeligaen, for svenske FC Rosengård og er nu nyankommet til VfL Wolfsburg i Bundesligaen. Læg dertil at Sofie er fast spiller på det danske kvindelandshold, som jo har kvalificeret sig til EM.

Webredaktionen så straks en mulighed til at vinkle Sofia fine udnævnelse til vores arbejde i klubbens sprudlende  akademi, og bad B.93 Q’s cheftræner om udtale sig. Vi spurgte først om betydningen af kåringen.

Rasmus Good

– Det er stort, at en af klubbens tidligere ungdomsspillere får prisen som årets talent igen, og så har hun også lige fuldført et skifte til Wolfsburg, som vi både som klub, men også som nation kan være stolte af. Jo flere spillere Danmark og dansk fodbold kan levere til Champions League niveau og de største klubber i Europa, jo bedre.

– Vi i B.93 vi er rigtig glade for at vi har kunnet bidrage til hendes udvikling og være en del af den rejse hun har været og er på.

Hvordan har dette betydning for vores eget akademi?

– Dette er jo også noget som vi håber på vores akademi spillere lægger mærke til, fordi vi ved jo at i forretningsdelen af fodboldverdenen bliver der kigget på hvor spilleren har været tidligere.

– Jo flere der kommer fra den samme klub, som bliver attraktive, jo mere tænker de at der må være en sammenhæng og så bliver opmærksomheden på de næste fra den klub større.

Hvad er formålet med akademiet?

– Det er at levere spillere til førsteholdet, så snart de er klar. Dette med tesen: Er man god nok, så er man gammel nok.

– Visionen med akademiet er, at så mange piger som overhovedet muligt får muligheden for at udleve deres drøm, som for størstedelen er at spille i Champions League, på landsholdet og leve af det på fuld tid, ligesom Sofie Svava. Og der er vi naturligvis klar over at det på den korte bane ikke er her de kommer til at udleve drømmen, men vi vil gøre alt vi kan for at give dem en fodbolduddannelse på højeste niveau i det daglige, så de har betingelserne.

Har de unge talenter gode betingelser?

– En af de ting som også fylder rigtig meget hos piger i fodbold, er at mange af dem ved at betingelserne er utrolig svære, selvom vi vil have dem til at drømme stort. Derfor fokuserer vi også enormt meget energi på i 2021 at sætte endnu mere ind på den menneskelige uddannelse.

– Vi arbejder med mennesker som har en anden identitet end blot fodboldspiller. Fodbold er en stor del af deres livsstil og den måde de udtrykker sig på, men vi føler et kæmpe ansvar i forhold til at hjælpe dem udenfor banen også. De skal føle sig trygge i B.93. Vi vil gerne sende mennesker ud i verden som har en fodbolduddannelse på meget højt niveau, men også som er reflekterende, uddannede og afklarede.

B.93 har startet et nyt projekt?

– Det er korrekt. Det er et projekt, hvor spillerne selv bliver meget afklarede med deres overbevisninger, visioner, formål og strategier indenfor 12 nøgleområder af deres liv.

– Vi forsøger så meget som muligt ikke at influere dem, men derimod at de får tænkt meget dybt og bliver afklaret med hvad de vil. Det fungerer som superchargede udviklingsplaner som komplimenterer deres fodbolduddannelse.

– Der er mange virkelig spændende mennesker i akademiet, både i staben og spillertrupperne, som kommer til at sætte deres tydelige præg på klubben og førsteholdet de næste mange år. Akademiet er fundamentet for alt vores arbejde og vores naturlige fødekæde, så det er utrolig vigtigt at vi bliver ved med at få ny viden implementeret og er innovative på dette punkt, slutter Rasmus Good.

Kæmpe tillykke til Svava, vores akademi – og BSF, Brøndby og Rosengård, som også har været en del af hendes fantastiske udvikling.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto sakset fra DBU. Portrætfoto af Rasmus Good af Claus Vandborg.