Vælg en side

Klubben sender endnu en spiller fra 1. Kvindesenior til udlandet. Denne gang er det Natasha Shirazi, som har skrevet kontrakt med Maccabi Kishronot Hadera i Israel.

Vi har fået en udtalelelse fra spilleren selv, og derefter følger cheftrænerens ord.

Natasha Shirazi

– Da vi tog på sommerferie i starten af juni måned var planen faktisk at jeg blev i B.93. Jeg nåde lige at få mit comeback fra en lang skadesperiode og følte egentlig at det ville være det rigtig move i forhold til at jeg ikke var der hvor jeg vil være.

– Samtidig vidste jeg at Good kunne bygge rigtig meget på mit spil og så er det ikke nogen hemmelighed at jeg trives i barndomsklubben.

– Jeg blev så til min overraskelse kontaktet af sportschefen fra Maccabi Kishronot Hadera i Israel. I starten var jeg meget kritisk grundet mine forventninger til det sportslige niveau og så den politiske konflikt i landet.

– Mange tanker florerede rundt i hovedet på mig og jeg var faktisk lidt bange for overhovedet at skulle tage afsted.
Men efter en del samtaler med sportschefen, nære venner og familie der har været i Israel, blev jeg overbevist om at jeg roligt kunne tage afsted.

– Mit valg om at takke ja til Maccabi falder nok mest på den kulturelle oplevelse og det faktum at jeg kommer til at være fuldtid. Det giver mig alle forudsætninger for at kunne fokusere 100% på fodbolden og komme endnu stærkere tilbage fra min skade.

– Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt at man ikke har samme muligheder her i Danmark. For så vidste jeg godt hvor jeg ville spille henne. Som altid er det aldrig rigtigt et farvel til B.93, men mere et på gensyn. Jeg ønsker truppen mega meget held og lotto med den kommende sæson og jeg ved at I kommer til at sparke røv. Vamooos Chicas!

Rasmus Good

– Først Cathrine Graversen og nu Natasha Shirazi til udlandet på fuldtidskontrakt. Spillerne mærker det helt tæt på nu at der bliver kigget på vores miljø og at vi har mange interessante spillere.

– Aftalen med Natasha var at hun kom hjem, for at genfinde sit niveau og en kontinuitet, ligesom det var tilfældet med Sarah Jankovska, samt komme tilbage fra en længere varig skade.

– Det lykkedes os at give hende comeback og få hende til et punkt, hvor hun igen kunne spille fodbold uden at være nervøs for om der sker hende noget.

– Der kunne hun ikke få bedre hjælp end Pelin, som har en master grad fra UCAM i Spanien, i kvindelig fysiologi og styrketræning, et universitet som er internationalt anerkendt.

– Aftalen var ligeledes at så snart Natasha følte hun fik det rigtige tilbud fra udlandet og følte sig klar til at komme ud igen for at blive, så skulle hun afsted.

– Den mulighed hun har fået her er meget unik for hende kulturelt især og så er det den klub i Israel som vandt pokalturneringen i den netop afsluttede sæson, så det bliver spændende at se hvad de kan rykke sportsligt i den tid Natasha er der.

– Natasha er hurtig og utrolig dygtig 1v1, som er dét man skal være hvis man skal klare sig som kant i international fodbold, så hun har gode forudsætninger. Så længe hun kan holde sig skadesfri, så kan hun blive en fantastisk spiller.

– Vi har flere af den type Natasha er, specielt i akademiet men også nogle i den nuværende trup, som bliver designet til at tage skridtet imod topfodbold i Europa. For dem har Natasha nu også åbnet en dør.

– Forhåbentlig kan klubben tiltrække nogle sponsorer og/eller investorer, så vi også kan tilbyde spillerne kontrakter og give dem endnu bedre forudsætninger for at opnå deres drømme, men indtil da bliver det hele organisk økonomisk og det tager lidt længere tid, men vi er tålmodige.

– Vi har taget et godt skridt i den rigtige retning nu, så nu handler det igen om at skrue på knapperne og hæve kvaliteten på nogle ting i det daglige, for at skubbe pigernes udvikling yderligere.

Bonusinformation

Natasha Shirazi har spillet i følgende klubber:

  • Bk. Skjold (2006/08)
  • B.93 (2008/10)
  • BSF (2010/11)
  • B.93-HIK-Bk. Skjold (2011/13)
  • BSF (2014/2017)
  • B.93 (2017/2018)
  • FCN (2018/19)
  • Rayo Vallecano, Spanien (2019/20)
  • FF La Solana, Spanien (2020)
  • B.93 (vinter 2020/21 – sommeren 2021).

Natasha er født 8. februar 1996, og hun er 159 cm høj. Hun havde trøjenummer 7 i B.93’s trup.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Tage Majland.