Vælg en side

B.93 har fået licens fra Dansk Boldspil-Union til at drive kontraktfodbold for B.93 1. senior kvinder. Klubben kan dermed drive en afdeling med kvindelige kontraktspillere for en defineret lønsum.

 

Pressemeddelelse

København, 29. januar 2019

B.93 satser stort på kvindefodbolden

Den traditionsrige Østerbro-klub har oprettet B.93 Q ApS. Selskabet er dedikeret til at styrke klubbens kvindelige fodboldspillere. DBU har nu givet kontrakttilladelse til holdet i den nye, professionelle konstellation. B.93 har fået licens fra Dansk Boldspil-Union til at drive kontraktfodbold for B.93 1. senior kvinder. Klubben kan dermed drive en afdeling med kvindelige kontraktspillere for en defineret lønsum.

En af betingelserne for tilladelsen er, at klubben driver en passende ungdomsafdeling for pigespillere. Det gør B.93 til fulde med omkring 300 pigemedlemmer. Alle pigeeliteholdene U13-U18 spiller på højeste niveau.

Professionelt selskab står bag kvindeholdet
B.93 Q ApS stiftes for at drive 1. senior kvindeholdet.

B.93 Q ApS etableres som et datterselskab til B.93 Kontrakt Fodbold ApS, der pt. driver klubbens 1. senior herrehold.

Det nye selskab er finansieret af visse af ejerne af B.93 Kontraktfodbold ApS.

Sportslig ligestilling for piger og drenge
Sportslig ligestilling og eliteakademi for piger og drenge B.93 bestræber sig med de nye tiltag på at søge at skabe sportslig ligestilling rent udviklingsmæssigt for piger og drenge. De to kontraktselskaber har således ansvaret for den sportslige styring af det samlede eliteakademi bestående af både piger og drenge.

1. Kvindesenior fighter på Østerbro Stadion. Foto: Tage Majland.

Formand for B.93 Q ApS, Sharon Barir, udtaler

– Hvis kvindefodbolden skal have succes på sigt, skal vi skabe et bæredygtigt træningsmiljø, som svarer til, hvad vi ser på drengesiden. Vi håber på at kunne udnytte nogle helt åbenbare synergier ved at samle akademiet og have et professionelt drevet 1. seniorhold på både kvinde- og herresiden.

– Synergierne omfatter eksempelvis trænerressourcer, spilsystemer og træningsmetoder. Der er også et åbenlyst potentiale for noget rent kommercielt. Vi vil således med et samlet akademi kunne sikre ikke alene optimal sportslig udvikling af vores spillere.

– Vi vil derudover opnå en unik diversitet, som forhåbentlig vil tiltrække sponsorer og erhvervspartnere til gavn for klubben generelt.