Vælg en side

B.93 Q har skrevet kontrakt med Lúcia Leila José Moçambique, Vanessa Karungi og Omewa Joy Ogochuckwu. Det er lidt af en milepæl for arbejdet med pige- og kvindefodbolden i B.93.

Vi har hentet udtalelser fra direktør i B.93 Q ApS, Lauritz Smed om de tre spillere:

Lúcia Leila José Moçambique

– Leila er en spiller, som vi med sindsro kan sige har en højere kvalitet, end det man oftest ser i dansk kvindefodbold.

– Hun er anfører på det Mozambiqanske landshold og har været en topspiller gennem flere år i Portugal, hvor hun blandt andet har spillet for Benfica, som spiller Champions League hver sæson efterhånden.

– Leila var ikke i topform da hun kom på grund af nedlukningen i Portugal. Men med stabens hjælp er Leila nu flyvende.

– Faktisk så flyvende, at vi får henvendelser på hende fra ind- og udland.

– Hun har spillet som venstre wingback og på alle tre forreste angrebspositioner. Leila er en vild dygtig tekniker med fart som spiller lige godt med begge ben.

Læs mere om Leila på hendes spillerprofil.

Vanessa Karungi

– Vanessa er andet valg på Ugandas A-landshold. Hun har en kæmpe force i sin adræthed. Med hendes topprofessionelle indstilling kan hun komme rigtig langt.

– Vi har en udviklingsplan for hende, hvor hun skal blive skolet i vores spillestil. Dertil vil hun om kort tid kunne spille lige godt med begge fødder.

– Når det er indlært vil vi have en meget stor mulighed for at hjælpe Vanessa til en større liga i udlandet.

– Hun er en stor personlighed og får en masse medieopmærksomhed i Uganda som en af de store ambassadører for kvindefodbolden i Uganda og den første som tager springet direkte til professionel fodbold i Europa fra den hjemlige liga i Uganda.

Læs mere om Vanessa på hendes spillerprofil.

Omewa Joy Ogochuckwu

– De fleste trænere i de øvre kvindeligaer kender Joy. Der er i hvert fald mange trænere eller ledere i ligaklubberne, som direkte eller indirekte har rakt ud efter hende.

– Vi har kendt til Joy i et stykke tid, og har ventet på, at hun blev 18 år, så vi kunne få hende til Danmark.

– Joy er en meget stærk angrebsspiller, som vi altid kan spille bolden op på. Hun taber sjældent en duel. Samtidig er hun hurtig og afslutter gerne med begge ben.

– Der skal naturligvis bygges flere facetter på Joys spil. Så kommer hun langt.

– Vi har allerede haft henvendelser fra Womens Super League, som svarer til Premier League i England og fra Sverige. Vi vil derfor gerne give hende lidt mere erfaring i at bo i Europa, spille i et europæisk set-up og få skabt et godt fundament for hendes videre færd.

– Joy er en kommende A-landsholdsspiller i Nigeria viser den seneste landsholdsudtagelse.

– Alt i alt er det stort for os i B.93, at vi har skrevet kontrakt med tre A-landsholdsspillere og kan hjælpe dem til et liv i Europa med fodbold som levevej., slutter Lauritz Smed.

Vi fik også en udtalelse fra målmandstræner Frank Petersen omkring vores afrikanske samarbejde i de tre lande.

Læs mere om Joy på hendes spillerprofil.

Frank Petersen 

Nigeria
– Vores samarbejde i Nigeria er kommet i stand via Abdul Sule. Sule og jeg har været venner i mange år. Jeg har været i Kogi FC og lavet målmandstræning, hvor Sule tidligere var formand.

– Vi har på samme måde de sidste måneder fået et tæt samarbejde med klubben Naija Ratels Football Club.

– I det sydøstlige Nigeria er vi i gang med at lave vores eget pige akademi. Vores samarbejdspartner har allerede et drenge akademi. Betingelserne for piger og drenge bliver ens, og vi forventer at det for alvor tager fart i slutningen af 2021.

Uganda
– Jeg har for få år siden været i Uganda og lave FUFAs målmandstræneruddannelse, som giver licensen til at være målmandstræner i den ugandiske Premier League og på landshold.

– Under uddannelsen blev Ugandas ungdomslandsholdsmålmænd brugt som media. Derfor “sidder” vi hårdt på de gode målvogtere i Uganda. Hassan, der er vores lokale målmandstræner, “laver” målmændene ud fra vores playbook.

– Vi har oprettet et målmands akademi i forbindelse med den klub vi samarbejder med She Corporate FC.

– She Corporate FC er en universitet klub, som spiller i den bedste række så vi har god mulighed for at udvikle vores ugandiske spillere på højeste hylde.

Mozambique
– Vores samarbejde i Mozambique består i venskabet imellem den tidligere landstræner og nu træner for Costa Do Sol Sarita og jeg selv.

– Jeg har tætte relationer til Mozambique og hver gang han er på de kanter træner han med klubben, både som målmandstræner og assistenttræner.

– Leila som nu spiller i B.93 kommer fra en af de andre topklubber i Mozambique Beira. Men kontakten mellem B.93 og Leila blev skabt via Sarita som har været træner for Leila på landsholdet.

Fotos fra kontraktunderskrivelserne

Lúcia Leila José Moçambique skriver med B.93.

 

Vanessa Karungi med sin signatur for B.93.

 

Omewa Joy Ogochuckwu og B.93 får papir på hinanden.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos fra kontraktunderskrivelsen af diverse.