Vælg en side

FC Nordsjælland og B.93 har for første gang i dansk klubfodbolds historie indgået en reel handel omkring en kvindelig fodboldspillers skifte.

B.93 har den 30. december 2018 indgået en historisk aftale omkring køb af FC Nordsjællands amerikanske topscorer Nicole Loren Robertson. Nicole Loren Robertson vil således indgå i B.93’s trup, som pt. befinder sig i kvalifikationsspillet til 3F Ligaen. Erhvervelsen af Nicole Loren Robertson er et led i B.93’s massive satsning på kvindefodbolden.

Formand for B.93 Q ApS Sharon Barir udtaler

– Vi har haft nogle rigtig interessante og konstruktive drøftelser med FC Nordsjælland omkring udviklingen af kvindefodbolden i Danmark. FCN har hentet et par spillere hos os, og nu går det så den anden vej i historisk national transfer af en kvindelig fodboldspiller.

– Nicole er en fantastisk spiller, top-professionel og dedikeret. Hun bringer mere end bare sit fodboldtalent – hun bringer seriøsitet og professionalisme til vores klub, og hun vil kunne højne niveauet helt generelt.

B.93 har pr. 1. januar etableret B.93 Q ApS, som et datterselskab til B.93 Kontraktfodbold ApS som pt. driver klubbens 1. senior herrehold og står for den sportslige styring af B.93’s eliteakademi U13-U19 for både drenge og piger. Det nye selskab er finansieret af visse af ejerne af B.93 Kontraktfodbold ApS.

Formand Sharon Barir uddyber

– Etableringen af B.93 Q ApS er et vigtigt skridt i retning af, hvad vi betegner som sportslig ligestilling blandt piger og drenge. Vi vil sikre, at pigerne får de samme udviklingsmuligheder og samme kvalificerede træning som drengene.

– Med den kapital vi har fået stillet til rådighed over de næste to år, så bliver det nu en mulighed. Så håber vi naturligvis, at sponsorer, Københavns Kommune og DBU bakker op om projektet. Kapitalen giver B.93 mulighed for at indhente spillere fra en anden kvalitetsmæssig hylde end hidtil.

Cheftræner Anders Vang udtaler

– Der har indtil videre ikke været henvendelser fra nationale spillere fra højeste niveau i Danmark, og vi rekrutterer principielt set ikke specielt aggressivt, da vi ønsker en satsning på de spillere, som allerede er i klubben, herunder fra vores meget talentfulde ungdomsafdeling. Det er vigtigt at bevare vores DNA i den henseende.

– Vi vil ikke være lønførende, men nu kan vi tilbyde virkelig gode trænings- og udviklingsmuligheder samt løn til de allerbedste. Vi mener det seriøst, og der vil blive hentet yderligere spillere ind til at forstærke og professionalisere truppen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra FCN-arkiv.