Vælg en side

Vi holder os til den strategi vi har lagt.

Som de fleste ved, spiller B.93 hjemme mod Bk. Frem fredag aften, og det tegner til at blive lidt af en dyst. Måske føler du dig lidt som “deltager” i CV Jørgensens fine tekst “Sæsonen er slut”,  når du tænker på dette er næstsidste hjemmekamp i 2022:

Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
tomhændet står du tilbage og ka’ slet ikke følge med
– det sortner for dine øjne, mens du stirrende står her og ser
– endnu et dødt løb bli’r kørt med dig som blind passager
endnu en gang til, men så heller aldrig mer’.

Vi håber mange vil møde op, for at støtte vores 2. divisionsholds bestræbelser for at spille sig tættere på oprykningen. Vi følte det var på tide at vi satte en “tackling” ind på den person, der står bag de fleste beslutninger, som tages omkring vores talentfulde trup.

Webedaktionen bad derfor klubbens sportsdirektør Martin Møller Jensen om at besvare tre hurtige spørgsmål.

Hvis du skal forklare holdets flotte sæson med dine egne ord, hvilke ord vil du så sætte på den?

– Jeg tror der er flere årsager til den gode start vi har fået.

– Trupmæssigt har vi fået sammensat en stærk gruppe som kan være kompetitiv i alle kampe og med konkurrence på alle positioner. Den er bygget på stammen fra sidste sæson, tilsat et par forstærkninger, på baggrund af vores analyse af sidste sæson.

– Så har vi et virkelig dygtigt trænerteam, der hver dag arbejder hårdt og meget detaljeret for at forbedre vores præstationer og optimere den daglige træning.

– Sidst men ikke mindst har vi fået arbejdsro i den sportslige sektor, så vi kan bruge de mange resurser vi har i staben optimalt. Det gør en kæmpe forskel i hverdagen.

Kan du beskrive hvordan en typisk dag går for dig og trænertemaet?

– Der er sjældent to dage der ligner hinanden i denne branche, men jeg kan måske skitsere en gennemsnitsuge.

– Ugen starter altid mandag kl. 8.00 med stabsmøde i 1. holdsstaben, hvor vi evaluerer weekendens kamp, opdateres fra fyssen, planlægger ugen og hvad der ellers skulle være af væsentlige ting. Herunder scouting af modstandere, transitionsspillere mv.

– Herefter møder spillerne ind kl. 9.00, og ser video fra weekendens kamp, mens jeg sammen med vores rekrutteringschef drøner til ledermøde på akademiet, og så er vi på banen kl 10.00.

– Derefter står den på styrke for spillerne, mens trænerne evaluerer dagens træning. Umiddelbart efter frokost er der fast akademimøde i A+gruppen (U17-19 trænerne), med deltagelse af de fleste i 1. holdsstaben også.

– Så er der typisk lidt tid foran computeren til at svare på de mange mails fra bestyrelse og andre interessenter, og for trænernes vedkommende til at planlægge tirsdagen i detaljer, inden vi lander på træningsbanen med U17/19 om eftermiddagen.

Tirsdag starter træningen allerede kl. 8.00 om morgenen på banen, for at vi kan træne samtidig med morgentræningen på vores akademi. Det efterlader så formiddagen til lidt mere arbejde på kontoret og møder med akademiansatte, spillestilsmøder og evalueringer omkring de mange tiltag vi har igang omkring vores akademi, samt individuelle samtaler med spillere.

– For trænerne forsøger vi at allokere tirsdagen til individuelle samtaler og video, samt ekstra mulighed for individuel styrketræning eller ekstra træning på banen. Når spillerne har fri kl. 13.00 er eftermiddagen igen afsat til arbejde på akademiet og træningssupervision med enten U17 eller U19 på banen, mens 1. holdsteamet primært analyserer og forbereder sig på kommende modstander.

Torsdag er lidt det samme. Dog træner 1.holdet først kl. 10, og jeg har ugentlig 1-1 med Ungdomsudviklingstræneren og forskellige HR-samtaler med vores trænere eller møder med eksterne folk. Der er generelt lidt mere tid om eftermiddagen til at diskutere den kommende kamp igennem, og planlægge lidt længere frem.

Fredag er den mest rolige dag, som primært går på kampforberedelse med spillerne inklusive video og vores andet ugentlige A+ gruppemøde, hvor jeg sammen med Ungdomsudviklingstræneren taler de kommende kampe igennem med U17/U19 teamet, især i relation til vores værdier, principper og spillestil.

– Det vil typisk også være her ugens hængepartier bliver samlet op. Imellem alt dette er der økonomistyring, rapportering til bestyrelse, håndtering af henvendelser fra høj som lav, møder med bestyrelsesmedlemmer og meget andet. Så det er en intens hverdag med fart på.

Martin Møller Jensen byder Nicolaj Thomsen velkommen i klubben. Foto: B.93.

Det virker som en der en anden strategi for den politik der bruges, fx omkring truppens udseende. Er dette korrekt, og i så fald hvilken?

– Nej det er ikke korrekt. Vi følger ret ambitiøst den strategi, vi lagde for et par år siden. Den største forskel på tidligere og nu, er at vi er langt mere på forkant end tidligere, eftersom de fleste beslutninger er flyttet fra frivillige til ansatte medarbejdere i den sportslige ledelse.

– Vi satte for et par år siden et langsigtet mål om at vi skulle i 1. division med 70% egen avl, og da vi dengang var langt fra trupmålet, har vi de seneste to somre forynget vores trup markant med egne akademispillere, til en grad hvor vi i foråret havde 69% i truppen.

– Vi var til gengæld ikke lige så tæt på at opnå den ønskede placering som vi havde håbet, så det har vi selvfølgelig analyseret på. Men det betyder ikke at vi har skiftet strategi, tværtimod.

– Der findes ikke ultimativer i strategien. Det er der i øvrigt sjældent i fodbold, selvom mange – særligt om mandagen – vil mene de kender den ægte sandhed.

– Det handler om at have en bæredygtig forretning, hvor vi selv kan udvikle talenter som er dygtige nok til at spille for vores førstehold, vel og mærke med succes. Og vi skal blive bedre til at talentudvikle i morgen end vi var i går.

– Da vi starter kampen mod Aarhus Fremad i weekenden spillede vi fra start med 8 ud af 11 fra B.93. (Abdullah Iqbal, Søren SørensenSebastian Kroner, Mikkel Mouritz, Niels Morberg, Jeppe Erenbjerg, Tammer Bany og Ahmed Daghim, webred.)

– Hvis vi tager et øjebliksbillede på trupniveau, er vi på 64% af truppen som er egen avl. Det tal er højere end fire ud af fem af de seneste sæsoner; så det er sådan vi arbejder langsigtet. Vi skal altid være i stand til at operere på den korte bane og optimere, uden at fjerne øjnene fra den langsigtede målsætning.

– Gennemsnitsalderen er 22,4 hvilket godt og vel er et år mere end den var for et år siden. Det er fortsat under målsætningen om en U23-trup, og skyldes primært at de fleste er blevet et år ældre og sekundært de få ændringer i forhold til at få mere erfaring ind i gruppen som de unge kunne læne sig op af.

Martin Møller Jensen med Andreas Heimer, der er vokset op i klubben og nu tilbage på 1. Herresenior. Foto: B.93.

– På vores akademi har vi for nylig opgjort at vores U17-hold består af 88 % spillere, der har været mere end tre år på akademiet.

– Generelt har vores miljø gennem de seneste par år udviklet sig til at være så eftertragtet, at vi ser gamle 93’ere vende hjem, og talenter der er rejst ud tidligt komme tilbage til deres barndomsklub, hvad enten det er en Andreas Heimer, Ahmed Daghim eller for den sags skyld Andreas Garly eller Ali Almosawe.

– Det er en utrolig positiv tendens, som vi skal sætte stor pris på. Virkeligheden er, at uanset hvilke valg man træffer, så vil der være nogen der synes man skulle have truffet nogle andre valg.

– Men vi holder os til den strategi vi har lagt og er allerede nu ved at planlægge og drøfte for kommende sommervindue, slutter Martin Møller Jensen.

Tak og held og lykke med fredag og selvfølgelig resten af sæsonen.

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto og portræt af Martin Jensen: Christian Midtgaard. Supplerende fotos med Martin Møller Jensen sammen med Andreas Heimer og Nicolaj Thomsen: B.93.