Vælg en side

Vanen tro kommer der altid ændringer i diverse trupper, når transfervinduet er åbent. Her får du overblikket over januar måneds transfervindue på 1. Herresenior.

Vi starter med at sige pænt farvel til de spillere som ikke er en del af truppen længere. Det drejer sig om:

  • Tobias Christensen, som kom til i august på en kort aftale, og nu skifter til Boldklubben VLI
  • Marcus Korang, som vi har sendt videre i karrieren
  • Frederik Valbjørn, der også er sendt videre og er landet i HIK.

B.93 siger pænt farvel for denne gang, og ønsker alle tre det bedste fremadrettet. Alle omkring holdet har været glade for jeres ophold i klubben og truppen.

Frederik Høgh. Foto: B.93.

Vi ses en anden gang – enten på banen eller udenfor.

Tilgang og forlængelser

Ind på holdet er kommet Frederik Høgh fra Jammerbugt FC og Andreas Pyndt fra Brøndby IF. B.93 har også forlænget aftalerne med Jeppe Erenbjerg og Abdullah Iqbal.

Dertil er vi glade for at fortælle, at den tidligere ungdomsspiller i B.93 Sebastian Kroner kommer til fra Næstved.

Ligeledes er den talentfulde målmand Benicio Pená, der fik debut i topopgøret mod Hillerød Fodbold i oktober 2021, også er rykket permanent op i 1. Herresenior truppen.

Bonusinfo

Andreas Pyndt. Foto: Frederik Kongsgaard.

Transfervinduet er – indenfor professionel fodbold – en betegnelse for den registreringsperiode, hvori det er muligt for fodboldklubber at købe og sælge fodboldspillere.

I løbet en sæson er der to transfervinduer, som ligger henholdsvis om sommeren (indtil 12 uger fra slutningen af en sæson) og i vinterpausen (hele januar måned).

I mellemtiden er der lukket for handel af spillere på kontrakt i klubber. Der er visse regler, hvis den sidste dag falder på en lørdag, men den roman får I en anden gang …

FIFA har arbejdet med transfervinduer siden september 2001.

Systemet var i brug i mange europæiske ligaer før transfervindue-reglerne formelt blev implementeret af FIFA i forbindelse med 2002/2003-sæsonen.

Sebastian Kroner. Foto: Frederik Kongsgaard

Vinduet blev introduceret som svar på forhandlinger med Europa-Kommissionen.

Reglerne blev indført for at skabe stabilitet og konsekvens på spillermarkedet og dermed gennemskuelighed i forhold til den sportslige og kommercielle afvikling af de nationale turneringer.

Det nuværende transfersystem, med et vintervindue fra 1. januar til 31. januar, og et sommervindue fra 1. juli til 31. august, er efterhånden et gennemprøvet koncept, og FIFA vælger angiveligt at beholde denne struktur.

I B.93 er vi særdeles tilfredse med udfaldet af dette “vindue”, fortæller sportsdirektør Martin Møller Jensen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto: Christian Midtgaard. Portrætfoto af Frederik Høgh: B.93. Portrætfotos af Andreas Pyndt og Sebastian Kroner: Frederik Kongsgaard.