Vælg en side

Vi har sat cheftræner Kim Engstrøm stævne cirka halvvejs inde i vinteropstarten. Kim gør her status efter de første fem træningskampe og ser frem mod det meget spændende forår i 2. division.

Vi fangede Kim inden holdet på mandag tager til varmere himmelstrøg på træningslejr i Tyrkiet.

Interview med cheftræner Kim Engstrøm

Hvordan synes du træningsopstarten gået, nu hvor vi er cirka halvvejs og holdet har spillet fem træningskampe spillet?

– Vi er kommet godt igennem. Indtil videre er vi seks uger inde i opstarten. Vi har små tre uger til første turneringskamp i foråret imod Thisted FC.

– Vi har på nuværende tidspunkt spillet frem træningskampe, der alle har været nøje planlagt ud fra den opstart vi gerne ville have.

– De fire første kampe har været mod fire højere rangerende hold med tre NordicBet Liga mandskaber og et hold fra Superettan i Sverige. Formålet var at blive matchet på tempo og intensitet. Samtidig har vi prøvet lidt forskellige defensive udgangspunkter af i de fire kampe, for at være så godt forberedt som overhovedet muligt til det slutspil, der venter os på et tidspunkt.

– Derudover spillede vi onsdag aften imod Holbæk, hvor vi fik en kamp mod et lavere rangerende hold, hvor vi skulle sætte tempoet og havde vi meget fokus på vores egen fase med bolden.

– Så alt i alt er de første seks uger forløbet super godt. Vi har fået alle i kamp og spillerne er blevet doseret rigtig fint af vores dygtige fysiske træner Jonas Ratzer og vores fysioterapeut.

Uddyb gerne lidt omkring de to nye spillere, Jacob Egeris og Antonio Bustamante. Hvordan er de blevet budt velkommen og kommet i gang som en del af truppen?

– Vi er superglade for vores transfervindue. Vi føler selv vi er kommet meget styrket ud af det takket være et godt arbejde af vores sportsdirektør Martin Møller Jensen og ikke mindst vores bestyrelse.

– Vi sagde inden jul farvel til fire spillere. Dog ingen der har spillet så meget i efteråret. Vi har sagt goddag til to dygtige spillere der begge fra dag et har bidraget til at konkurrencen i truppen er blevet endnu stærkere og har løftet niveauet endnu mere på træningsbanen.

– Jacob Egeris er den mest markante forstærkning med den enorme rutine og de lederegenskaber han kommer med. Han har lige fra første træning gået ind og taget styring på banen i kraft af kommunikation og guider vores unge spillere på og udenfor banen helt suverænt.

Cheftræner Kim Engstrøm spejder efter sine spillere med et smil blandt andre glade B.93’ere efter 3-2 sejren over Kolding IF kom i hus lørdag 27. august 2022. Foto: Christian Midtgaard.

Hvordan går det med samarbejdet med Kasper Lorentzen og de øvrige i staben? Nikolaj Nørgaard er kommet ind som behandler i stedet for Mikkel Graack, men ellers er der kontinuitet fra efterårssæsonen?

– Kasper Lorentzen er ny transitions- og assistenttræner. Han starter først officielt fra på mandag, når vi sætter os i flyet mod Tyrkiet. Men vi har allerede haft mange snakke om truppen, træning, spillestil, ideer mm.

– Så det bliver helt sikkert godt. Kasper kommer med en stor rutine fra sin egen karriere, men ikke mindst en stor faglig viden fra hans virke allerede som træner i Brøndby IF på deres Masterclass.

– Kasper kommer til at løfte vores setup. Ingen tvivl om det. Han kommer med en stor nysgerrighed på vores projekt. Kasper er utrolig arbejdsom og har allerede set en del af vores kampe fra efteråret og træningskampene.

– Den øvrige stab er fortsat til stede hvilket er dejligt. Vi er glade for kontinuiteten. Så ingen tvivl om vi også står stærkt i trænerteamet igen i foråret.

Hvad har der været fokus på træningsmæssigt i forhold at bygge formen op? Er I tilfredse med udbyttet fra de tre intense kampe mod NordicBet Liga holdene og Landskrona BoIS fra Superettan?

– Det er klart, at de første par uger hovedsageligt er blevet brugt på det fysiske aspekt. Som nævnt har vi haft fokus på vores defensive struktur både i højt og lavt pres.

– Vi går nu ind i en fase, hvor vi for alvor begynder at kigge endnu mere ind i det taktiske, specielt på vores egen halvdel. Det vil sige opbygningsfasen, gennembruddet på den sidste tredjedel og flere aspekter.

– Udbyttet i specielt de tre kampe mod NordicBet holdene har været rigtig godt. Vi har spillet lige op med alle tre hold. Vi har set at vores trup er på NordicBet niveau. Vi har i alle tre kampe i de første minutter skulle vænne os til tempoet, men vi har spillet os ind i alle tre kampe.

– Set med mine øjne kunne vi godt have vundet kampene. Vi har set vi kan skabe mange chancer også mod de hold, så vores offensiv bliver giftig i foråret. Vi har mange forskellige målscorere, der byder sig til. Vi er ikke afhængige af en enkelt spiller.

Hvordan ser du frem til kampene i Tyrkiet mod FC Lviv fra Ukraine og norske Skeid Fotball? Vil der blive roteret lidt i truppen for at få alle i gang?

– Vi har to kampe i Tyrkiet, hvor vi selvfølgelig skal have alle spillere i kamp. Det handler om at holde alle skarpe frem mod turneringsstarten.

– Vi ved i sådanne kampe aldrig helt hvad vi kommer ud for, så vi kan ikke helt være lige så godt forberedte som hvis det var en turneringskamp. Men det er altid sjovt at møde lidt andet end hvad vi er vant til herhjemme.

Har du fulgt med i hvordan konkurrenterne har forstærket sig i vinterpausen og hvem ser du som de farligste modstandere?

– Vi følger selvfølgelig altid med i konkurrenternes resultater, ageren i transfervinduet osv. Som træner såvel som spiller. Det kan ikke undgås, selv om alle siger det kun drejer sig om os selv og vi altid kun kigger en kamp fremad.

– Det bliver helt sikkert et vildt spændende forår. Dels skal de sidste 6 grundspilskampe spilles, hvor vi potentielt mangler at møde to eller tre hold, der kommer med i top 6.

– Mange af de andre aktuelle top 4 hold mangler at møde hinanden, så stillingen på nuværende tidspunkt kan man ikke helt regne med.

– Vi gør det hele op efter 22 runder, så må vi se hvor vi ligger. Efter 11 runder var vi placeret på en af de to oprykningspladser. Det er også målet efter 22 runder, men allervigtigst efter 32 runder.

– Vi kan gøre noget ved vores egne kampe. Dem har vi 16 tilbage af (den ene er dog vundet på forhånd med Jammerbugt FC’s konkurs, webred.).

– Så det er forholdsvis simpelt. Vinder vi alle 16 så rykker vi op. Mindre kan dog også gøre det. Så vi må se hvordan det ser ud efter 32 runder. Ingen tvivl om det bliver tæt mellem de fire hold der allerede kæmper i toppen af rækken. Samtidig kan Kolding fortsat komme fra baghjul.

– Vi går efter at jagte mulighederne i foråret med en meget stærk og sulten trup.

Lørdag 11. marts går det løs på Østerbro Stadion mod Thisted FC. Vi glæder os alle omkring klubben til at bakke op med mange på lægterne. Hvordan går I selv og tænker frem mod kampen?

– Det er klart vi glæder os også rigtig meget til at komme tilbage på Østerbro Stadion lørdag 11. marts. Det har på nuværende tidspunkt allerede været en lang opstart, når man også tænker på vi spillede sidste turneringskamp imod Brabrand lørdag 19. november 2022. Så når vi møder Thisted er der næsten gået fire måneder siden sidste tællende kamp.

– Vi fik i efteråret gjort Østerbro Stadion til vores fort sammen med vores fantastiske fans. Dette skal klart fortsætte i foråret. Vi er det bedste hjemmehold i 2. division.

– Med tre hjemmekampe endnu i Grundspillet skulle dette meget gerne fortsætte. Derfor håber vi selvfølgelig at der kommer mange til kampen imod Thisted FC.

B.93 TV: Interview med cheftræner Kim Engstrøm

Se også B.93 Fanklubs fine interview med Kim efter sejren over Holbæk.

Topfoto, supplerende foto og portrætfoto af cheftræner Kim Engstrøm: Christian Midtgaard.
Interview af Klaus B. Johansen.
B.93 TV: Brian Nehm.